fbpx

Velika knjižna uspešnica Gillian Flynn Ni je več (Gone Girl)

Dogodki, Novice

Zakonska zveza je dolgotrajna prevara, tako pisateljica Gillan Flynn označuje svoj najuspešnejši roman Gone Girl (Ni je več), ki je od junija leta 2012, ko je prvič izšel, postal velika uspešnica.

Zakonska zveza je dolgotrajna prevara, tako pisateljica Gillan Flynn označuje svoj najuspešnejši roman Gone Girl (Ni je več), ki je od junija leta 2012, ko je prvič izšel, postal velika uspešnica. Filmska različica romana z zvezdniško ekipo v kinematografe prihaja jeseni.

mladinska-knjiga-uspesnicaŽivimo v veri, da poznamo drug drugega. Živimo v veri, da poznamo svojega partnerja. Ga res? 

Kdo sploh si? Kaj sva storila drug drugemu? Taka in podobna vprašanja si zastavlja Nick Dunne na jutro pete obletnice zakona, ko njegova žena Amy brez sledu izgine in policija sumi prav Nicka. Amyjini prijatelji razkrijejo, da se je moža bala in imela pred njim skrivnosti. A Nick prisega, da to ni res. Zgodba se vse bolj zapleta, preiskava Nickovega računalnika pokaže nenavadne zadetke. Nick trdi, da niso njegovi. Poleg tega ga nekdo vztrajno kliče na mobilnik. Kaj se je torej zgodilo z Nickovo prekrasno ženo? Izkaže se, da ima vsaka zgodba dve plati …

 Zanimiva je Amyjina opazka, kako je ta kultura lansirala podobo cool girl, dekleta, ki naj bi zadovoljilo današnjega moškega. Gre za žensko, ki je vselej nasmejana, zabavna, sproščena glede seksa, s smislom za humor in za šport, ki ne komplicira in se nad ničemer ne pritožuje. A, kot ugotovi junakinja, takšna ženska ne obstaja.  (Jela Krečič, Delo)

Psihološki triler o intimni drami zakonskega para je osvojil številne vrhove lestvic in bralce po vsem svetu. Knjiga je prvič izšla junija 2012 in bila 13 tednov na prvem mestu lestvice uspešnic New York Timesa. Roman je za nekaj tednov zasenčil celo super uspešnico Petdeset odtenkov sive, kritiki pa ga označujejo kot ‘literarno senzacijo’in ‘založniški fenomen leta’.

Tretjega oktobra 2014 bo ameriška premiera filma, posnetega po knjigi. Film režira David Fincher, producentka je Reese Witherspoon. Vlogi Nicka in Amy, ki bosta v filmski različici doživela spremenjen razplet zgodbe, bosta odigrala Ben Affleck in Rosamund Pike.

Oglejte si trailer: http://www.youtube.com/watch?v=UTaeg-sGw9k

VABLJENI NA DOGODKEV PONEDELJEK, 9. JUNIJA:

Tako kot je knjiga Ni je več literarna senzacija, bo taka tudi njena predstavitev: neobičajna, dramatična, za mimoidoče pa morda celo šokantna. Namreč, odstrla bo košček tega, kar se – tako kot v knjigi – dogaja v navidezno urejenih odnosih.

V ponedeljek, 9. junija 2014 se bo na treh lokacijah v osrčju Ljubljane, v sodelovanju z Dramsko šolo Barice Blenkuš, zgodil flashmob (dogodek, ko se na vnaprej določeni lokaciji, ob točno določenem času zbere skupina neznancev, izvede nekaj nepričakovanega in nato takoj izgine), namenjen promociji knjige. Lepo vabljeni!

14.45: ulična gledališka akcija Ni je več: ploščad pred Maximarketom

15.05: ulična gledališka akcija Ni je več: Kongresni trg

15.20: ulična gledališka akcija Ni je več: pred knjigarno Konzorcij

POPOLDNE Z DRAMSKO ŠOLO BARICE BLENKUŠ V KONZORCIJU:

16.00 – 16.30: Igralska izložba

16.30 – 17.00: Igralske vaje v javnem prostoru

17.00 – 18.00: Servis javnega nastopanja za odrasle in gledališka delavnica za otroke in mladostnike

Oglasno sporočilo


Sledite nam