fbpx

Priznate, da vas je STRESSSSSSSS že dodobra načel?

Novice

Ukrepajte preden bo prepozno. Okrepite svoje telo za umsko in fizično delo.

September, novo šolsko leto, kmalu novo študijsko leto,… Učimo se za zadnje izpite in trepetamo ali nam bo uspelo vse urediti do zadnjega trenutka. V službi smo že izkoristili dopust in zopet nas na mizah čakajo novi projekti. Najprej nas malo stisne pri srcu, sprašujemo se-bomo zmogli? Kje si bomo ukradli čas? Navadno si skušamo povečati energijo z nekaj skodelicami kave, podaljške pri delu pa odvzamemo na račun spanja. In kaj potem, ko kava ne zaleže več, preostanek spanca pa je vse bolj nemiren, saj se zaradi skrbi zbujate tudi sredi noči? Počasi vam upada koncentracija. Lovite misli, ki vam vse hitreje pobegnejo iz spomina, kjer bi se morale dodobra usidrati. Vidno utrujeni in izčrpani svoje telo izsiljujete še za nove naloge. Ampak vsemu skupaj niste več ne fizično ne psihično kos. Na koncu nastrada še vaša telesna odpornost in slej ko prej se znajdete na prisilnem dopustu imenovanem bolniška. Obnemogli, izčrpani in še bolj zaskrbljeni kako boste nadomestili »izgubljeni« čas… Vam je kaj znano?

Ukrepajte preden bo prepozno. Okrepite svoje telo za umsko in fizično delo.
Uživajte adaptogene. Na primer Rhodiola-rožni koren nudi visoko antioksidantno zaščito. Zeliščni adaptogen blagodejno vpliva na imunski sistem, ki se spopada s stresorji kemične, biološke in fizične narave. Telesu boste povrnili homeostazo, hkrati pa stimulirali živčni sistem, fizično vzdržljivost in kognitivne sposobnosti. Rhodiola ugodno vpliva tudi na prebavni in krvožilni sistem.

rhodiola pod stresom

Za zdravo delovanje živčnega sistema in iskrivo delovanje možganov uživajte lecitin. Je sestavina številnih tkiv, vpliva na funkcionalnost celične membrane, na metabolizem živčnega sistema, na spomin in koncentracijo. Hkrati boste poskrbeli tudi za zdravje srca in ožilja, saj lecitin skrbi tudi za metabolizem maščob-vpliva na raven holesterola.

zaskrbljen   lecithin

Če uživate prekomerne količine kave bi vam priporočili tudi uživanje L-tirozina. Ima pomembno vlogo pri tvorbi nevrotranmiterjev dopamina in norepinefrina. Tirozin je potreben za tvorbo ščitničnih hormonov in epinefrina (adrenalina). Tako pripomore k zdravi funkciji žlez ter ugoden antistresni odziv telesa.

L-tyrosine veselje

Če vam kronično primanjkuje energije, obnovite njen vrelec! Kava vam nudi kratkotrajen energijski sunek, ki pa se hitro poleže. Konstantno energijo si zagotovite z uživanjem koencima Q10. Sodeluje pri tvorbi celične energije, deluje kot antioksidant. Celice varuje pred poškodbami zaradi delovanja prostih radikalov. Je naravna substanca, saj se nahaja v vseh celicah telesa, največ pa ga je ravno v motorju organizma-v srcu. Q10 je priporočljivo uživati z omega-3 maščobnimi kislinami.
zmaga      coq10

Vaše telo je tempelj, zato lepo skrbite zanj. Hvaležno vam bo. Zdravje je naša največja vrednota, zato ga je potrebno negovati. Večkrat se tega zavemo prepozno. Izberite torej svojo antistresno zaščito in se podajte v boj z novimi izzivi. Z lahkoto.

Izdelki so na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju in spletni trgovini www.hisa-zdravja.si.

Oglasno sporočilo


Sledite nam