fbpx

Vabilo na srečanje: okužbe z bakterijo Clostridium difficile

Dogodki

Srečanje je namenjeno prikazu novosti v svetu in pregledu stanja v Sloveniji.

Clostridium difficile (C. difficile) je vodilni vzrok nalezljive bolnišnične diareje v razvitih deželah in na splošno ena najpogostejših bolnišničnih okužb v Evropski Uniji. Podatki za Veliko Britanijo in Nemčijo kažejo, da povzroči petkrat več okužb kot bolj znani MRSA. Zaradi obsežnih bolnišničnih izbruhov se je v preteklih letih pogosto pojavljal na prvih straneh dnevnega tiska.

Okužba s C. difficile se pojavlja predvsem pri hospitaliziranih bolnikih, lahko pa tudi v domovih za oskrbo starejših bolnikov, drugih zdravstvenih ustanovah in v domačem okolju. Okužbo s C. difficile spremlja velika obolevnost in predstavlja precejšnje klinično breme tako za zdravstveno osebje kot za bolnika.

Okužbe s C. difficile imajo velik vpliv na javno zdravje, zato so prisotne številne pobude v smeri učinkovitega nadzora nad okužbami in novih možnosti za njihovo obvladovanje. Temu je namenjen tudi simpozij z naslovom »Pomen, pogostnost in nadzor okužb z bakterijo Clostridium difficile«, ki bo potekal 18. aprila 2013 s pričetkom ob 13. uri na Brdu pri Kranju (Hotel Kokra, dvorana Elegans). Ob registraciji bo med 13. in 14. uro na voljo gradivo za medije o okužbah s C. difficile, prav tako se bo možno pogovoriti s predavatelji.

Letak s prijavnico >>


Sledite nam