fbpx

Podelitev priznanj Mladim upom 2014

Dogodki

Mladi upi 2014 Zavarovalnice Triglav so znani!

zt_zavod_logo1
“Ni velikega talenta. Brez velike moči in volje.”

                                                                      Honore de Balzac

 

Zavod Vse bo v redu, ki ga je Zavarovalnica Triglav ustanovila z namenom upravljanja in izvedbe družbeno odgovornih dejavnosti, je že drugo leto zapored pripravil razpis “Mladi so varnost naše prihodnosti”. Tokrat so poleg športnikov k prijavi povabili tudi mlade umetnike in znanstvenike.

V sklad finančnih sredstev so skupaj z zavodom Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav in oddajo Znan obraz ima svoj glas prispevali 50 tisoč evrov, ki jih bodo razdelili med 12 obetavnih posameznikov.

Z
avarovalnica Triglav je s sklepnim dejanjem, slavnostno podelitvijo priznanj, zaključila letošnji razpis »Mladi so varnost naše prihodnosti«. Strokovna komisija je med osemnajstimi finalisti izbrala enajst mladih upov, ki bodo za nadaljnje delo in uresničitev svojih sanj prejeli finančno podporo, še enega pa je izglasovala spletna javnost.

Uroš si želi, da bi nekoč s svojim znanjem poskrbel za boljši svet. Karmen sanja o tem, da bi kot prva ritmičarka zastopala Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. Lan Dan bi rad plesal na največjih dunajskih in londonskih baletnih odrih. To so cilji nekaterih mladih posameznikov, ki jih je v okviru projekta »Mladi so varnost naše prihodnosti« finančno podprl Zavod Vse bo v redu. Razpis, ki ga je drugo leto zapored pripravil zavod Zavarovalnice Triglav, je k sodelovanju privabil številne obetavne športnike, umetnike in znanstvenike, stare od 16 do 18 let. Njegov namen je širši javnosti predstaviti nadobudne in perspektivne mlade iz vse Slovenije ter z njihovimi zgodbami predstaviti pomen spodbujanja in razvoja talentov za prihodnost naše družbe.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Bukovec, pevka Jadranka Juras, ravnateljica OE Glasbena šola in v. d. ravnatelj OE Višja baletna šola Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Polona Češarek, pomočnica ravnatelja na OŠ Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik in pomočnica izvršne direktorice za upravljanje s človeškimi viri v Zavarovalnici Triglav Barbara Luckmann Jagodič, pri izboru enajstih zmagovalcev ni imela lahkega dela. Na današnjem zaključnem dogodku v Lutkovnem gledališču v Ljubljani, ki ga je povezoval Denis Avdić, so po izboru komisije diplome in finančna sredstva prejeli naslednji mladi upi:

 1. Luka Braz, Golf klub Arboretum, golf
 2. Ajda Teran, Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica, plavanje
 3. Karmen Petan, Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, ritmična gimnastika
 4. Manca Pislak, Tenis klub Ljubljana, tenis
 5. David Novak, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, harmonika
 6. Neja Mravlja, Čipkarska šola Idrija, klekljanje
 7. Manca Rupnik, Konservatorij za glasbo in balet, violina
 8. Lan Dan Kerštanj, Društvo baletnih umetnikov Slovenije, balet
 9. Uroš Prešern, Zveza za tehnično kulturo Slovenije, znanost
 10. Darko Kolar, Gimnazija Murska Sobota, astronomija
 11. Jože Čeper, Strelsko društvo Vremščica, strelstvo

Prireditev Mladi upi 2014_4

S svojim talentom, očarljivostjo in energijo je v spletnem glasovanju največ glasov zbral suvalec krogle Nace Pleško iz Atletskega kluba Olimpija Ljubljana.

Finančna sredstva za sklad, v katerem se je zbralo 50 tisoč evrov, je poleg Zavoda Vse bo v redu prispeval tudi Pro Plus v okviru oddaje Znan obraz ima svoj glas, ki ste jo lahko spremljali na POP TV.

Marica Makoter, predsednica upravnega odbora Zavoda Vse bo v redu in članica uprave Zavarovalnice Triglav, je na slovesni podelitvi priznanj povedala: »V lani ustanovljenemu Zavodu Vse bo v redu skušamo prepoznati aktualne družbene problematike in pri reševanju težav pravi čas ponuditi roko tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Eden ključnih stebrov zavoda je tudi podpora mladim talentom. Mladi, še zlasti nadarjeni posamezniki, kljub neverjetnim naporom in trudu pogosto ostanejo prezrti, njihove ideje in projekti pa največkrat zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ostanejo neuresničeni. Zato smo tudi letos na pomoč priskočili mladim različnih talentov, znanj in ambicij ter prispevali k temu, da bodo lahko bolje razvili svoje potenciale.«

Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Zavoda Vse bo v redu in vodja upravljanja blagovne znamke v Zavarovalnici Triglav, je dodala: »Ponosni smo, da je projekt Mladi upi uspešno zaživel in da smo letos podprli že drugo generacijo obetavnih posameznikov. Tokrat smo projekt še razširili ter poleg nadarjenih športnikov k sodelovanju povabili še mlade umetnike in znanstvenike. Želimo si, da bi s tem projektom spodbudili in motivirali tudi druge, da bi našli način, kako pomagati mladim, da bi si ustvarili boljšo prihodnost.«

Prav obdobje med 16. in 18. letom je za marsikaterega nadarjenega posameznika ključno, saj takrat največ mladih upov zaradi različnih vzrokov prekine začrtano pot. Najpogostejši razlog je ravno pomanjkanje finančnih sredstev. Zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav je tako znova prepoznal potrebe družbe ter pomagal osrečiti in uresničiti sanje tistim, ki si z mnogo odrekanja to gotovo zaslužijo.

Več informacij najdete na spletni strani: www.mladi-upi.si

mladi_upi_slogan

 


Sledite nam