fbpx

Vabilo: Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so izgubile bližnjega zaradi samomora – 23. november 2019

Dogodki

Vabimo vas, da se nam pridružite, prižgete eno od 353 sveč solidarnosti in prevzamete knjižico ZAKAJ TAKO BOLI? Ko zaradi samomora izgubimo najbližje.

Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so izgubile bližnjega zaradi samomora 2019

V številnih državah sveta bodo v soboto, 23. novembra, pod okriljem Ameriške fundacije za preprečevanje samomora (American Foundation for Suicide Prevention) potekali različni dogodki ob Mednarodnem dnevu solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega (International Survivors of Suicide Loss Day, krajše Survivor Day).

Med njimi bo že tretje leto zapored tudi Slovenija: čeprav število samomorov pri nas v zadnjih letih upada, je samomorilnost v Sloveniji še vedno nad evropskim povprečjem. Samo lani je samomor prizadel kar 353 družin.


Dan, ki letos poteka pod geslom »Sočutna podpora na poti okrevanja«,

bomo obeležili z dogodkom, ki bo združil solidarnost in ozaveščanje javnosti o perečem problemu svojcev ob samomoru bližnjega, in sicer

v soboto, 23. novembra 2019, ob 17. uri, na Kongresnem trgu v Ljubljani.


Vabimo vas, da se nam pridružite, prižgete eno od 353 sveč solidarnosti in prevzamete knjižico ZAKAJ TAKO BOLI? Ko zaradi samomora izgubimo najbližje, ki je polna misli in čustev svojcev, ki so izgubili bližnjega zaradi samomora.

Za več informacij obiščite spletno stran https://zavod.over.net.

S spoštovanjem,


Sledite nam