fbpx

Vabilo k sodelovanju v znanstveni raziskavi

Dogodki

Cilj je v okviru raziskave oblikovati smernice za strokovne programe pomoči ljudem, ki so se ob izgubi bližnje osebe znašli v stiski.

Prijazno vas vabimo k sodelovanju v znanstveni raziskavi o ŽALOVANJU OB SMRTI BLIŽNJEGA DRUŽINSKEGA ČLANA.

Zavedamo se, da je izguba bližnje osebe zelo občutljiva tema, o kateri žalujočim gotovo ni lahko govoriti, saj lahko tak pogovor vzbudi močna čustva, ob katerih nam je težko. Naš cilj je v okviru raziskave oblikovati smernice za strokovne programe pomoči ljudem, ki so se ob izgubi bližnje osebe znašli v stiski. Trdno smo prepričani, da so pri tem neprecenljive izkušnje vseh, ki so sami doživeli izgubo bližnjega, zato vas prosimo, da preberete naše vabilo in se odločite, ali bi bili morda pripravljeni sodelovati v raziskavi, v kolikor ste izgubili bližnjo osebo oziroma VABILO POSREDUJETE ŽALUJOČEMU, KI GA MORDA POZNATE.

V raziskavo vljudno vabimo:

– POLNOLETNE MOŠKE, ki ste izgubili partnerja, starša ali otroka in ke od smrti minilo najmanj 1 leto in največ 2 leti.
– POLNOLETNE ŽENSKE, ki ste izgubil otroka in je od smrti minilo najmanj 1 leto in največ 2 leti.

Sodelovanje poteka v obliki izpolnjevanja vprašalnikov in traja predvidoma 45 minut. Vaše sodelovanje bo prostovoljno in anonimno. Vsakega zainteresiranega za sodelovanje bomo najprej podrobneje seznanili s potekom raziskave in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov podpisali informirano soglasje o sodelovanju. Raziskavo je pozitivno ocenila Komisija RS za medicinsko etiko.

Če vas zanima sodelovanje ali v primeru vprašanj glede raziskave, nas lahko kontakirate na:

– mobilno številko: 040 490 580, lahko nam pošljete tudi sms,
– ali nam pišete na e-naslov: [email protected]


Sledite nam