Vabilo k sodelovanju v raziskavi o žalovanju ob smrti bližnjega

Novice

Vabljeni k sodelovanju v znanstveni raziskavi o žalovanju ob smrti bližnjega družinskega člana.

zalost

Prijazno vas vabimo k sodelovanju v znanstveni raziskavi o žalovanju ob smrti bližnjega družinskega člana.

zalostZavedamo se, da je izguba bližnje osebe zelo občutljiva tema, o kateri žalujočim gotovo ni lahko govoriti, saj lahko tak pogovor vzbudi močna čustva, ob katerih nam je težko. Naš cilj je v okviru raziskave oblikovati smernice za strokovne programe pomoči ljudem, ki so se ob izgubi bližnje osebe znašli v stiski. Trdno smo prepričani, da so pri tem neprecenljive izkušnje vseh, ki so sami doživeli izgubo bližnjega, zato vas prosimo, da preberete naše vabilo in se odločite, ali bi bili morda pripravljeni sodelovati v raziskavi, v kolikor ste izgubili bližnjo osebo oziroma vabilo posredujete žalujočemu, ki ga morda poznate.

Kdo lahko sodeluje?

K raziskavi vabimo polnoletne moške ali ženske, ki ste izgubili partnerja, otroka ali starša in je od smrti minilo najmanj eno leto, a največ dve leti.

Kako bo sodelovanje potekalo ?

Raziskava zajema izpolnjevanje vprašalnikov, ki traja približno 30 minut. Vaše sodelovanje bo prostovoljno in anonimno. Vsakega zainteresiranega za sodelovanje bomo najprej podrobneje seznanili s potekom raziskave in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov podpisali informirano soglasje o sodelovanju. Raziskavo je kot pri­merno ocenila Komisija RS za medicinsko etiko.

Kako se prijavim?

V primeru zanimanja za sodelovanje v raziskavi ali dodatnih vprašanj glede raziskave, nas lahko pokličete na mobilno številko 040 490 580 , nam pošljete sms ali nam pišete na e­-naslov [email protected] Več informacij na www.zivziv.si.

Mag. Polona Ozbič, univ. dipl. ped.
Prof. dr. Onja Tekavčič Grad, klin. psih. spec. koordinatorka raziskovalnega projekta vodja raziskovalnega projekta


Sledite nam