V zrela leta zdravi in lepi

Zadnje čase velikokrat slišimo, kako vsi le še delamo, hitimo in skorajda nimamo prostega časa. Težko si vzamemo prost dan, kaj šele konec tedna in po navadi nas ustavi šele bolezen. Pregovor, da je bolje preprečiti kot zdraviti, še kako drži.

Pravijo, da se po 40. letu nekaj spremeni. Nekateri tožijo o pomanjkanju energije, bolj izrazitih bolezenskih znakih, pomanjkanju kondicije, utrujenosti ali počasnejši presnovi in s tem povezanimi odvečnimi kilogrami.

Seveda je vse odvisno od posameznika in njegovega načina življenja, prav pri vsakem, tudi pri tistih, ki živijo dokaj zdravo, se najde prostor za izboljšave.

Zdrav duh v zdravem telesu

V uredništvu Overnet smo si zelo različne, tako karakterno kot tudi po načinu življenja. Vsem pa nam je skupno to, da veliko delamo, imamo premalo prostega časa, čeprav se zavedamo, da je zdravje na prvem mestu.

Ker je tudi druženje pomemben del človekovega duševnega zdravja, je prav, da si zanj vzamete čas. Me smo si ga!

Narava Šmarješke Toplice, kozarci s smoothiji in zdrava hrana

V želji, da se družimo tudi neformalno in naredimo nekaj za svoje zdravje, ohranjanje mladostnosti, smo se odpravile na »team building« v Terme Šmarješke Toplice, na program Za zdrava zrela leta.

Čeprav nas maj ni ravno razvajal s soncem, je bilo to jutro prijetno in sončno. Po toplem sprejemu so nas pospremili v Vitarium Spa&Clinique, kjer so nam na kratko predstavili, kaj nas čaka ta dan.

Med.oVer.Net  ekipa v Šmarjeških Toplicah, Vitarium Spa & Clinique

Različne prehranjevalne in življenjske navade se odražajo na našem zdravju in stanju telesa. S posebno analizo strukture tkiv, to je merjenjem razmerja med maščobami in mišičnim tkivom ter količino vode v telesu, smo dobile oceno, kaj delamo prav in kje imamo še dovolj manevrskega prostora za izboljšave na področju gibanja in prehrane.

Vam nenehne obveznosti jemljejo veselje do življenja, kratijo spanec in povsem zaposlujejo vaše misli? Preverite nivo stresnega in spalnega hormona in si s pomočjo programa Za zdrava zrela leta v Termah Šmarješke Toplice končno oddahnite.

Sledil je posvet s prehransko svetovalko, izdelavo jedilnika, ter za vsako izmed nas, po meri pripravljen obrok.

Nove informacije o načelih zdravega prehranjevanja smo lahko v miru, vsaka pri sebi predelale v kopeli, z vodno masažo in dodatkom Epsom soli, ki sprošča, odpravlja napetost in razstruplja, kožo pa naredi mehko in voljno.

Magnezija kopel z Espom soljo

Za dodatno sprostitev so po kopeli poskrbele izkušene maserke iz Vitaruim Spa& Clinique centra, z masažo hrbta in vratu, ki je v zrelih letih najbolj obremenjen.

Prijetno utrujene in zelo sproščene smo se zbrale na kosilu, ki so ga pripravili po nasvetu prehranske svetovalke, posebej, za vsako izmed nas, glede na rezultate  analize strukture tkiv. Na ta način želijo gostom pokazati, da zdrav obrok ni le stebelna zelena z limoninim sokom, temveč okusen, raznovrsten obrok. Seveda je vse odvisno od posameznika in njegovih želja, saj ponujajo tudi VitaDetox, edinstveni program razstrupljanja, ki pospeši izločanje škodljivih substanc iz telesa in izboljša njegovo energijsko ravnovesje.

Pri kosilu se nam je pridružil zdravnik Ante Višić, specialist interne medicine, ki je vodja zdravstvene službe v Termah Šmarješke Toplice. Zaupal nam je, zakaj je po 40. letu še posebej pomembno, da pazimo na zdravje in ohranjamo zdrav življenjski slog. Če boste s svojim telesom in posledično s svojim zdravjem, ravnali dobro, se bo to obrestovalo tudi po 60. letu.

Program smo nadaljevali z nordijsko hojo po bližnji okolici ter sprostitvenimi, dihalnimi tehnikami pod vodstvom osebne trenerke.

Vzemite si čas zase in naredite nekaj za svoje zdravje. Za zdrava zrela leta je večdnevni program (2, 3 ali več dni) , ki ga lahko oblikujete glede na svoje želje in potrebe.Program je primeren za ženske in moške ter odličen čas, da se z nekom povežete.

Anja Cajhen, urednica Style.Over.Net
Moj življenjski slog res ni primeren za učbenike, kot primer popolnosti. Velikokrat v stresu in predvsem v pomanjkanju časa zase, pogosto zmanjka časa za telesne aktivnosti ter redno in zdravo prehrano. Program Za zdrava zrela leta je bil zame pravo ponujeno ogledalo, da se končno malce ustavim in zazrem vase. Analiza metabolične starosti ter skladnost med mišičnim in maščobnim tkivom je pokazala odlične rezultate (metabolična starost je kar 15 let nižja od moje dejanske ?), pa vendar je bil ta dan pravi opomnik, da je skrajni čas, da izboljšam svoj življenjski slog in tako še pravočasno poskrbim za svoje zdravje, saj bi bili rezultati lahko tudi veliko slabši.
PS: Tudi na masažo bom od zdaj naprej hodila bolj pogosto, ne samo takrat, ko me »uščipne v križu«.

Anja Vogrič, urednica Potovanja.Over.Net:
Veselila sem se druženja s sodelavkami, da se ustavimo in vzpostavimo še neformalni stik. Program Za zdrava zrela leta v Termah Šmarješke Toplice smo izbrale z namenom. Da se zabavamo in hkrati preverimo svoje zdravstveno stanje. Vedela sem, da lahko več naredim za svoje zdravje, a ko ti na vzpodbuden in prijazen način pove še naprava Tanita, in ko slišiš na glas strokovno interpretirane svoje tihe misli, spoznaš, da je čas za spremembo. Mineralna kopel me je popolnoma sprostila, medtem, ko me je masaža ramenskega obroča, prebudila. Nordijska hoja je pravi šport zame in zagotovo ga bom večkrat vpeljala v svoj življenjski slog.

Urša Latin, Med.Over.Net:
Lahko rečem, da živim zdravo, torej se v veliki meri prehranjujem zdravo, skrbim za redno telesno aktivnost. Rezultati analize meritev telesnih struktur so sicer to tudi pokazale, vendar je vedno še nekaj prostora, kjer lahko naredi še nekaj več za svoje zdravje. Sicer so leta zame le številka, pa vendar je pomembno, da se zavedamo, da je zdravje le eno. Telo imamo le eno in z njim ravnajmo lepo. Program bi priporočila prav vsem, tistim, ki že živijo zdravo, še posebej pa tistim, ki se premalo zavedajo, kako pomembno je, da se si vzamemo čas zase in svoje zdravje.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
14.03.2024 ob 18:20
296,659
18.03.2024 ob 19:10
112,964
19.03.2024 ob 04:16
Preberi več

Več novic

New Report

Close