fbpx

Otroku okrepite imunski sistem

Novice, Zanimivo, Zdravje otrok

Preventivna zaščita otroka pred sezonskimi prehladi in boleznimi je pomembna, zato mora otrokov imunski sistem delovati.

Starši se med seboj razlikujemo. Razlike lahko opazujemo pri vzgoji, vzpostavljanju prehranjevalnih navad otrok in tudi pri skrbi za zaščito pred različnimi potencialnimi nevarnostmi ali tveganji. Med slednje sodi tudi preventivna zaščita pred sezonskimi prehladi in boleznimi.

Bolj previdni in zaskrbljeni starši z namenom zaščite svojemu otroku že ob prvem opaznejšem znižanju zunanje temperature nadenejo kapo, iz vrtca ga z avtom hitro odpeljejo domov, da se zunaj ne prehladi. Kadar v vrtcu več otrok smrka in kašlja, s svojim otrokom preventivno ostanejo doma, da se ne bi nalezel.

Druga skupina staršev meni, da se morajo otroci utrditi, zato svojemu otroku oblečejo kapo šele takrat, ko se z njo odpravijo ven tudi sami, otroka spodbujajo, da je zunaj tudi v dežju in mrazu, brez pomislekov sprejmejo povabilo na obisk h kašljajočim prijateljem.

Izbira prave mere zaščite otroka ni vedno lahka. Prav gotovo si noben starš ne želi, da bi njegov otrok zbolel. Kako to doseči, pa je pogosto odvisno tudi od otroka samega in njegovega imunskega sistema. Če ta dobro deluje, so dileme, povezane z oblačenjem, skakanjem v dežju po lužah in obiski prehlajenih prijateljev, odveč. Pomembnejše postane vprašanje, kako poskrbeti, da bo otrokov imunski sistem deloval, kot mora.

cebelica1

Upoštevanje naslednjih nasvetov bo koristilo tako bolj previdnim staršem kot tistim, ki svoje otroke spodbujajo, da si sami okrepijo imunski sistem:

  • Poskrbite, da bo otrok dovolj spal.
  • Otroka navadite rednega pitja vode. Pri nižjih temperaturah in bolj suhem zraku mnogi otroci redko občutijo žejo, a to ne pomeni, da njihovo telo ne potrebuje vode.
  • Tudi na jesenskih in zimskih jedilnikih naj bo sveža, lokalno pridelana zelenjava.
  • Kljub nižjim temperaturam in manj prijetnemu vremenu omogočite otroku vsakodnevno gibanje na prostem.
  • Če ste imeli v preteklih hladnejših delih leta slabe izkušnje s prehladi in virozami, podprite otrokov imunski sistem s primernim in preverjenim prehranskim dopolnilom, še preden se prehladno obdobje zares začne.
Ob teh nasvetih pa ne pozabite: starši smo otrokom največji zgled tudi pri prevzemanju skrbi za zdravje.

Medex Junior proizvodi

Foto: Medex in Pinterest


Sledite nam