fbpx

V Planetih Tuš vabijo na sprehod skozi prazgodovino

Novice

V Planetih Tuš po Sloveniji bo v februarju in marcu gostovala svetovna razstava prazgodovine

V Planetih Tuš po uspehu razstave o dinozavrih ponovno vabijo na sprehod skozi prazgodovino.

Poučno spoznavanje s pračlovekom v Planetih Tuš

Celje, Maribor, Koper, Kranj, Ljubljana, 17. februar – V drugi polovici februarja začne z gostovanjem v avlah Planetov Tuš in Tuš centra Ljubljana BTC atraktivna in hkrati zelo poučna razstava Po poteh pračloveka. Po izjemnem uspehu razstave o dinozavrih, ki so jo pripravili leta 2011, si bo tokrat v avlah Planetov Tuš moč sploh prvič in ekskluzivno v Sloveniji ogledati razstavo prazgodovine, ki bo obiskovalce gotovo navdušila vsaj tako kot dinozavri. Pristen prikaz prazgodovine s številnimi atraktivnimi razstavnimi eksponati bo v Planetih Tuš v Celju in Mariboru na ogled od 22. februarja do 6. marca in v Planetu Tuš Kranj od 8. do 22. marca. Nato pa se seli v Planet Tuš Koper, kjer si bo prazgodovinska bitja mogoče ogledati med 8. marcem in 3. aprilom in v Tuš center Ljubljana BTC, kjer bo razstava na ogled od 24. marca do 3. aprila.

praclovek-1

Razstava z atraktivnimi eksponati ponuja spektakularen vpogled v razvoj človeka, ki ga spoznavamo s pomočjo pristnih replik praljudi in prikazi iz njihovega življenja od prazgodovine pa vse do današnjega pokončnega človeka. Izjemno atraktivne so tudi replike tedanjih živali, med katerimi bomo srečali celo mogočnega mamuta. Edinstveno prazgodovinsko doživetje z izrazito poljudnoznanstveno noto bodo zaokrožile poučne informativne table z opisi prazgodovinskih obdobij in življenja pračloveka ter takratnih živali, ki bodo nameščene ob postavitvah.

praclovek-2

Razstavo bo pospremilo zanimivo dogajanje, od nagradnih iger do ustvarjalnih delavnic in otroških prireditev, ob tem pa se bodo obiskovalci lahko slikali tudi z namenskimi razstavnimi eksponati. K obisku bodo v Planetih Tuš povabili tudi šole, za katere so pripravili brezplačno strokovno vodenje skozi razstavo, v sodelovanju z okoliškimi šolami in vrtci pa bodo pripravili tudi razstavo otroških izdelkov na temo prazgodovine.

Več o razstavi in spremljevalnih dogodkih najdete na www.planet-tus.si.

nosorog2

Oglasno sporočilo


Sledite nam