V kopalke skočite samozavestni

Novice, Zanimivo, Zdravje

Še je čas, da z vztrajnostjo, voljo in z naravno pomočjo oblikujete postavo in samozavestno skočite v kopalke.

Toplo vreme nas je letos tako rekoč iz zimskih plaščev spravilo v lahka poletna oblačila. Verjetno nas ni malo, ki smo ob pogledu na poletno garderobo in svoj odsev v ogledalu ugotovili, da smo čez zimo nabrali preveč zalog.

Čeprav smo že dobro zakorakali v junij, je še čas, da z vztrajnostjo, voljo in z naravno pomočjo odpravimo »reševalni pas« in samozavestno skočimo v kopalke.

Vas zanima, kako?

Upoštevajte tri namige za učinkovito oblikovanje postave:

 • zdrava prehrana,
 • čim manj sladkarij,
 • redno gibanje in rekreacija.

Z zdravo in uravnoteženo prehrano poskrbimo, da telo čez dan dobi vse potrebne hranilne snovi. Vsaka od telesnih funkcij za svoje delovanje potrebuje določen vir energije, zato naj dnevni obroki vsebujejo tako beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe in vlaknine kot tudi vitamine in minerale.

Natrpani urniki nam pogosto povzročajo preglavice pri načrtovanju rednih obrokov, saj zdrava prehrana zahteva nekaj več načrtovanja. Med delovniki je najlažje, da že prejšnji večer razmislimo, kaj bomo naslednji dan jedli. Zajtrk naj bo energijsko bogat, za malico ali prigrizke si privoščimo oreške ali suho sadje, v popoldanskem in večernem času jejmo lahko hrano. Sladkarije iz svojega jedilnika v čim večji meri izbrišimo. Seveda se sladicam ni treba popolnoma odpovedati, le druge obroke moramo temu ustrezno energijsko zmanjšati.

K urejenim prehranskim navadam dodajmo redno telesno vadbo, s katero bomo okrepili mišice in pokurili odvečne kalorije. Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi se odrasli ukvarjali s športom vsaj pol ure na dan, dejavnost pa naj bo prilagojena zmožnostim, zdravstvenemu stanju in starosti vsakega posameznika. Pomembno je, da se med vadbo dobro počutimo in poslušamo svoje telo.

BODI_SLIM-700x150px nov

Temu pa lahko dodate naravno prehransko dopolnilo BodiSlim, ki vam bo pomagalo uresničiti zastavljeni cilj. Kapsule BodiSlim iz Medexa bodo poskrbele, da bo odsev zdravega načina življenja res viden na vaši postavi.

Naravni izvlečki z vitaminom in mineralom, ki jih vsebuje BodiSlim, odvrnejo vaše misli od nenehnega poseganja po prigrizkih:

 • Sabljasti triplat podpira prebavo in kot del zdravega načina življenja pomaga uravnavati raven glukoze in maščob v krvi.
 • Krom ima vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin ter prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.
 • Vitamin C prispeva k sproščanju energije pri presnovi in pomaga pri ohranjanju normalne psihološke funkcije.

Časa za razmišljanje in tehtanje različnih možnosti ni več, saj je poletje pred vrati. Za samozavesten skok v kopalke in lahka poletna oblačila uporabite BodiSlim!

RSS Ustavi se!

 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.
 • Moja prva ljubezen
  Klečanje na zemlji me približa tej Materi kot nič drugega. Bolj jo duham, bolj jo čutim, globlje zakopljem roke v prst, bolj se ji poklonim.
 • Moja pot do izgorelosti na grafu
  ... sledi faza psihoterapevtskega odpravljanja notranjih "moram" prisil, s spoznanjem, da se je nesmiselno do konca gnati za doseganje povečini ne lastne sreče in le kratkotrajnega zadovoljstva zase, ki bo trajalo samo dotlej ...
 • Ali kava – kofein res dvigne energijo?
  Vam je znano? Po treh urah intenzivnega dela se zgodi: »Uf, zdaj pa rabim pavzo. Skodelica kave se bo kar prilegla, da si napolnim moči.«
 • Kako uravnavate čas? Člani Združenje manager za #ustavise
  Člane Združenja manager smo vprašali, kako uravnavajo čas namenjen delu in čas namenjen sprostitvi.