fbpx

UV obliž in aplikacija = revolucionarna zaščita pred soncem

Novice, Zanimivo, Zdravje, Življenjski slog

UV PATCH spodbuja ozaveščenost o nevarnostih pretiranega izpostavljanja soncu ter svetuje kako se pred njim zaščititi.

Pametne naprave in telefoni nam omogočajo že marsikaj. Od merjenja srčnega utripa, prehojenih korakov, zaužitih kalorij. Merijo pa tudi čas izpostavljenosti soncu. Pred kratkim je blagovna znamka La Roche-Posay predstavila obliž, MY UV PATCH, ki spodbuja ozaveščenost o nevarnostih pretiranega izpostavljanja soncu ter svetuje kako se pred njim zaščititi.

Končno bomo lahko poleg »selfijev« na plaži, telefone izkoristili tudi za namen zdravja. Najprej pa naj vam predstavimo nekaj dejstev o soncu in sončenju.

Kaj je My UV Patch in kako deluje?

Obliž podjetja La Roche-Posay ima obliko majhne prozorne tanke nalepke, ki je raztegljiva in jo lahko prilepimo na katero koli območje kože. V obližu so fotoobčutljiva barvila, ki spremenijo barvo kadar so izpostavljena UV žarkom. Na ta način opozarjajo na različne stopnje izpostavljenosti soncu.

UV-obliž deluje skupaj z mobilno aplikacijo, ki analizira fotoobčutljive kvadratke barvila in določi  stopnjo izpostavljenosti žarkom UV. Aplikacija uporabnika obvešča o stopnji izpostavljenosti in mu svetuje, kako se lahko zaščiti pred soncem.

Nobene bojazni ni, da bi se strgal, saj se razteguje in prepogiba skupaj s kožo. Najbolj natančne rezultate dobite če ga prilepite na predel telesa, ki je najbolj izpostavljen soncu, npr. hrbtno stran dlani Priporočljivo je, da ga nosite do 3 dni.

Športne aktivnosti niso ovira za obliž, tudi plavanje ne. Zaščitne kreme lahko brez težav nanašate tudi na obliž, ki ne bo pustil svetle sledi na koži, če boste kremo nanesli na obliž. Lahko ste brez skrbi, koža pod obližem diha, primeren pa je tudi za otroke.

UV-žarki

Na ultravijolično sevanje obsega le 10 odstotkov sončnega spektra. Intenzivnost UV-sevanja je odvisna od sezone, dela dneva, širine in višine. To sevanje je biološko najbolj aktivno in ima velik vpliv na naše celice. Zaradi nastanka ozonske luknje, se negativni učinki UV-žarkov povečujejo.

Koža si zapomni vse

Poleti si večina želi lepe temnejše polti. Dolgo ležanje na plaži nikomur ni v breme. Splošno mnenje je, da smo zagoreli videti privlačnejši in bolj zdravi. Žal pa ni tako. UV-žarki spodbujajo nastanek prostih radikalov, ki poškodujejo kožne celice in razgradnjo kolagena, ki nenehno obnavlja našo kožo.

Kdaj sonce postane nevarno?

Neodgovorno izpostavljanje soncu najbolj škoduje koži. Negativni učinki sončenja se odražajo kot prezgodnje staranje kože, s pojavom gub in pigmentnih madežev ter razširjenih kapilar. Z dolgotrajno izpostavljenostjo v času poletne vročine se poveča tudi tveganje za nastanek alergij, opeklin in sončarice. V hujših primerih se lahko pojavijo mehurji, glavobol, povišana telesna temperatura in bruhanje. Priporočljivo je, da se izogibate soncu med 11. in 16. uro. V najhujših primerih lahko zaradi poškodbe molekul DNA nastane kožni rak ali melanoma. Melanom se lahko razvije iz pigmentnih madežev, kot tudi na koži, kjer ni vidnih sprememb.

Zelo pomembno pa je, da se zavedate, da ima sonce veliko pozitivnih lastnosti, ki so povezane z dobrim razpoloženjem in kakovostjo življenja.

Kako do obliža My UV Patch?

Poiščite my UV Patch v najbližji lekarni, kot darilo, ob nakupu ANTHELIOS XL mleka za zaščito pred soncem za otroke in odrasle.

 

 

 


Sledite nam