fbpx

Ustvarjamo družinske spomine

Novice

Ni lepšega kraja za ustvarjanje družinskih spominov kot domači vrt. Posaditi drevo ni dar le za vas in vaše otroke, tudi za vse …

Ustvarjajmo družinske spomine

Ni lepšega kraja za ustvarjanje družinskih spominov kot domači vrt. Posaditi drevo ni dar le za vas in vaše otroke, tudi za vse zanamce, ki bodo še dolga leta uživali v brstenju drevja spomladi, hladni senci poleti, čudovitih jesenskih barvah listja in zasneženi silhueti drevesa.

Zberimo družino, lopate v roke in zakopljimo v zemljo. Otroci bodo uživali v vsakem trenutku tega obreda, hkrati jih vzpodbujajte k opazovanju drevesa skozi vse letne čase, na ptice in žuželke, ki jim drevje nudi zaščito in hrano, čiščenje zraka in seveda svež sadež, ki ga bo lahko utrgal.

Otroke podučimo o koristnosti dreves. Drevesa čistijo zrak, poleti hladijo ulice, s pravilno postavitvijo ob hiši so tudi odlični pri varčevanju z energijo, saj se uporaba klimatskih naprav zmanjša, preprečujejo onesnaževanje vode in erozijo zemlje na strmih pobočjih…Vse to in še več.

In ne pozabite na fotografije ob drevesu.

Nimate ideje katero drevo izbrati?

Vse nasvete, ideje in orodje dobite na http://www.mercator.si/si/naj-sosed/vrtni-centri/nasveti-za-urbano-vrtnarjenje/posadimo-sadno-drevo in pri strokovnjakih kluba Gaia.

mercator vrtni center

Oglasno sporočilo


Sledite nam