Ustavi se! … In sprejmi pravo odločitev #ustavise

anonimni uporabnik, 10. julij 2017
Ostalo

Največ sporov je povezanih z vzgojo otrok, sledijo povezani s financami in ravnanjem z denarjem. Vzrokov za to je več.

Partnerski in družinski svetovalci bi ostali brez dela, če partnerji ne bi sprejemali napačnih odločitev, tako pa se v odnosih dnevno dogajajo spori. Največ jih je povezanih z vzgojo otrok, sledijo tisti, povezanimi s financami in ravnanjem z denarjem. Vzrokov za to je več.

»Odrasli včasih v jezi ne moremo povedati, kaj nas boli, zato je komunikacija v partnerskem odnosu zelo pomembna. S pogovorom partnerstvo negujemo in lažje najdemo kompromise. Pomembno je, da partnerja spoštujeta različnost drug drugega,«

pojasnjuje Melita Kuhar, univ. dipl. soc. pedag, terapevtka in moderatorka na forumu Ločitev, nezvestoba in varanje.  V svojem prispevku poda veliko dobrih nasvetov in iztočnic, ki jih pari lahko uporabijo v vsakdanji komunikaciji. Tudi o skupnih financah, ki predstavljajo za mnogo parov tabu temo ali področje nesoglasij.

S pravimi koraki do boljših odnosov

Oglejte si video in spoznajte recept za bolj povezano partnerstvo, ki prinaša več zadovoljstva.

Kako pa partnerji?

Redko so partnerji pripravljeni spregovoriti odprto o tem, kako je pri njih doma, ker jih je strah, da bi drugi preveč izvedeli o njih.

Primer partnerskega odnosa in osebno izkušnjo sta delila Lili Žagar in Marka Potrča, ki sta bila pripravljena dovoliti vpogled v svoje zasebno življenje in podeliti z nami, kako se ona dva soočata z izzivi partnerstva in skupnih financ.

Videa sta bila posneta v okviru 8 izobraževalnih video vsebin, PRVE osebne zavarovalnice, partnerja v akciji Ustavi se!.

Več zanimivih vsebin in nasvetov zavarovalnice, ki pomaga pri življenjskih odločitvah, si preberite na njihovem Facebook profilu, kjer na poljuben in zabaven način svetujejo o življenjskih temah, ki se dotikajo vseh nas.

Vsi video prispevki >

Ustavi se! je vseslovenska akcija, s katero želijo Zavod Med.Over.Net, partnerji in ambasadorji opozoriti na prehiter tempo življenja in doseči, da se Slovenci ustavimo za minuto, razmislimo o priložnostih za izboljšanje kakovosti svojih življenj in minuto tudi simbolno podarimo na spletni strani www.ustavi.se.
Akcija poteka do 29. septembra 2017.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
14.03.2024 ob 18:20
296,659
18.03.2024 ob 19:10
112,964
19.03.2024 ob 04:16
Preberi več

Več novic

New Report

Close