fbpx

Urbani gladiatorji se vračajo v Domžale

Dogodki, Gibanje, Zanimivo

Po izredno uspešni lanski premierni prireditvi se tokrat v mesto vračajo še bolj pogumni, še bolj drzni, še bolj zavzeti

Atraktivni Urbani gladiator se ta vikend v sklopu občinskega praznika vrača v Domžale.

V soboto, 16. aprila, bodo Domžale spet prizorišče gladiatorskih podvigov. Po izredno uspešni lanski premierni prireditvi se tokrat v mesto vračajo še bolj pogumni, še bolj drzni, še bolj zavzeti in še bolje pripravljeni urbani gladiatorji, ki so letos za otvoritev gladiatorske sezone že osvojili Portorož. Gladiatorski pohod nadaljujejo v Domžalah, ki veljajo za prostor zadovoljnih ljudi. Vsekakor bodo zadovoljni tudi gladiatorji, saj jih znova čaka nepozaben dogodek, poln izzivov, vendar z neomejeno količino smeha. Poleg tega se obeta tudi fantastično vreme. Domžale so se lani izkazale za odlično lokacijo Urbanega gladiatorja, število udeležencev je bilo presenetljivo visoko, dogodka pa se je udeležila tudi ekipa iz županove pisarne. Da je dogodek v Domžalah za seboj pustil odličen sloves, kaže tudi to, da se bosta letos na gladiatorski pustolovščini preizkusili kar dve županovi ekipi, predprijave pa že nakazujejo rekordno udeležbo.

UG_Domžale-02

Start in cilj dogodka bosta v Športnem centru TEN TEN Domžale, kjer bo poskrbljeno za garderobo in tuše. Start bo potekal po 30-sekundnih intervalih od 11. ure dalje. Na izbiro bosta dve trasi, krajša za tiste z nekoliko manj gladiatorske kilometrine in daljša za nekoliko bolj zagrizene. Krajša trasa meri 8,5 km, daljša pa 13,5 km. V kolikor vas zajame val adrenalina, se lahko tudi tokrat čisto sami na licu mesta odločite nadaljevati gladiatorski boj na daljši in težji trasi, kjer lahko pričakujete več kot 35 tematskih ovir.

Plazili se boste po blatu, preskakovali ogenj, vlekli in nosili različna bremena, prevračali gume, se zabavali na drči in še in še. Gladiatorska trasa vas bo peljala po najbolj znamenitih domžalskih kotičkih in idiličnih gozdnih poteh, po trim stezi Šumberk ter po skoraj pravljičnih stezicah ob Kamniški Bistrici.

Čisto vsi, ki bodo premagali kilometre, gladiatorsko zasnovane ovire ter na koncu še gladiatorsko areno, bodo prejeli tudi zasluženo diplomo in medaljo, ob tem pa bodo uvrščeni tudi v žrebanje za lepe nagrade sponzorjev. Na dogodku v Domžalah pa bodo gladiatorji prejeli tudi drugi del gladiatorskega ščita, ki je novost letošnjega leta. Poleg spominske medalje namreč udeleženci v cilju prejmejo še košček sestavljanke, ki jo v treh delih zložijo v gladiatorski ščit. Nastop na treh urbanih gladiatorjih tako prinese BRONASTI gladiatorski ščit, nastop na šestih SREBRN gladiatorski ščit, nastop na devetih dogodkih pa ZLATI gladiatorski ščit.

Ob ščitih pa gladiatorji prejmejo tudi posebne nagrade.


Sledite nam