fbpx

Urbani gladiator Maribor 2016

Dogodki, Zanimivo, Življenjski slog

Dogodek, ki združuje adrenalinske izzive in zabavo, preverja pripravljenost in pogum udeležencev ter utrjuje vezi …

V nedeljo, 5. junija, se v mesto pod Kalvarijo vrača priljubljeni Urbani gladiator, ki združuje adrenalinske izzive in zabavo, preverja psihofizično pripravljenost in pogum udeležencev ter utrjuje prijateljske vezi. Startno-ciljno središče dogajanja je letos spremenjeno in se seli na Grajski trg, dogodek pa ohranja humanitarni duh.

UG MB 099

Potem ko so bili lani pogumni urbani gladiatorji v štajerski prestolnici več kot odlično sprejeti, se še bolj zagnano in še bolj energično vračajo v mesto, ki ga zaznamuje vijoličasta barva. Lani se je Maribor izkazal kot mesto, ki je »kot naročeno« za tovrstno prireditev. Razgibano urbano okolje in idilični naravni kotički omogočajo pripravo zanimivih tras in zabavnih ovir. Pogumneži si bodo tako tudi letos z gladiatorske perspektive, torej med premagovanjem različnih ovir, ogledali številne točke, s katerimi se ponaša mesto Maribor. In tudi letos bodo lahko adrenalina in izzivov željni gladiatorji glede na fizično pripravljenost, kondicijsko stanje in stopnjo poguma izbirali med tremi trasami različnih dolžin. Za te, ki bi se dogodka radi udeležili zgolj za pokušino ali sproščeno zabavo, ki ne zahteva preveč moči, bo na voljo kratka trasa, dolga 8 km. Za nekoliko bolj zagnane, ki pa jim dolgotrajno gladiatorsko »trpljenje« vendarle ne diši preveč, bo na voljo srednja trasa, ki šteje 11 km. Za najbolj zagrizene, ki s pomočjo »sotrpinov« iz sebe iztisnejo še zadnje atome moči, pa bo na voljo t. i. PRO-trasa, ki bo gladiatorje »držala na preizkušnji« celih 16 km. Startno-ciljno prizorišče bo v samem središču mesta, vendar se s Trga svobode umika na Grajski trg, kjer se bodo najbolj nestrpni začeli zbirati že ob 8.30, ko se odpre prijavna služba – seveda se bo tudi takrat še mogoče prijaviti in se postaviti pod startni lok. Gladiatorske ekipe bodo nato po 30-sekundnih intervalih startale od 11.00 ure naprej. Pot bo tekla vse od Grajskega trga čez Trg Leona Štuklja do Lenta in slavne Stare trte, nato do Koblarjevega zaliva (obrat kratke trase), Mariborskega otoka (obrat srednje trase) in čez hidroelektrarno vse do Drava centra (obrat dolge trase), kjer udeležence čaka pravi poligon najzanimivejših ovir. Po obratu bodo gladiatorji pri Koblarjevem zalivu zavili do hipodroma, potem pa se bodo po znamenitih stopnicah podali na Kalvarijo. Od tu se bodo spustili v Mestni park in skozi Trg generala Maistra stekli do cilja. Med celotno potjo se bodo plazili po blatu, plezali bodo čez steno, prevračali gume, nosili različna bremena, metali sulice, skakali v vrečah, veslali, se »namakali« v Dravi …

Že lani so sicer trdoživi in neustrašni urbani gladiatorji pokazali tudi svojo nežnejšo plat in svojo »gladiatorsko borbo« izpeljali v humanitarnem duhu. Tudi letos bodo gladiatorji dobrodelni, saj bodo organizatorji 1 EUR od vsake startnine namenili Društvu prijateljev mladine, ki bo z donacijo nakupilo hrano za socialno ogrožene družine.

UG MB 1010

Prijavo je še vedno mogoče oddati na spletni strani www.urbanigladiator.si ali na dan dogodka od 8.30 dalje.

Vabljeni, da se udeležite!

Več informacij o dogodkih prejmete na sledečih kontaktih:


Sledite nam