fbpx

Ukrepanje ob nevihti

Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Čas poletja je tudi čas pogostejših neviht, ki vas lahko presenetijo kjerkoli doma, na poti in vam povzročijo nevšečnosti

Čas poletja ne pomeni le sonca in visokih temperatur. Je tudi čas pogostejših neviht. Presenetijo vas lahko doma, na poti ali na dopustu. Pripravili smo odgovore na pogosta vprašanja v zvezi s škodo in zavarovanji ob nevšečnostih, ki jih povzročijo nevihte.

Kako se lahko zavarujete za škodo, ki jo povzroči udar strele?

Zavarovalnica loči med direktnim in indirektnim udarom strele. Direktni udar strele: zavarovanje krije škodo, ki jo na zavarovanih stvareh povzroči direktni udarec strele v vaš dom. Kritje za tovrstno škodo je vključeno v vse tri pakete zavarovanja DOM. Indirektni udar strele: v teh primerih ni točke udara, saj strela udari nekje v bližini, električna energija pa potuje oziroma se prenese po električnih in drugih vodih ter lahko poškoduje vašo televizijo, radio, računalnik, gospodinjske aparate … Za tovrstno škodo, pa potrebujete razširitev in vključitev kritja indirektnega udara strele.

Katero zavarovanje avtomobila krije škodo na avtomobilu zaradi podrtega drevesa?

Avtomobil lahko zavarujete za primer toče in viharja v sklopu kombinacije delnega kaska B, ki krije požarne nevarnosti in naravne nesreče. Delni kasko B tako krije škodo, ki jo na zavarovanem vozilu povzročijo požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno in/ali kemično delovanje, eksplozija (razen jedrske), vihar, toča, snežni ali zemeljski plaz, poplava, hudourniška ali visoka voda. Delni kasko B lahko sklenete le skupaj z zavarovanjem splošnega kaska ali zavarovanjem avtomobilske odgovornosti (AO).

Katero zavarovanje krije škodo, ki nastane, če neurje z vetrom podre drevo, ki pade na vrtno ograjo in jo poškoduje?

Tovrstno škodo krije paketno zavarovanje doma, saj gre za nevarnost viharja, ki je kot temeljna nevarnost vključena v vse tri pakete.

Preprečite škodo in se seznanite z zavarovanji za primer, če do nje vseeno pride. Preberite še ostale odgovore na vprašanja, seznanite pa se tudi z ukrepi, kako se zaščite pred nevihto in kaj lahko storite, ko se nevihta že razbesni. >>


Sledite nam