fbpx

Tuna krepi imunski sistem in izboljšuje zdravje srca

Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Tuna je odličen vir beljakovin in omega 3 maščob, lahko izboljša zdravje celotnega organizma in zmanjša tveganje za bolezni.

Tuna je odličen vir beljakovin in omega 3 maščobnih kislin. Lahko je nadomestek za meso, študije pa so pokazale, da lahko izboljša zdravje celotnega organizma in zmanjša tveganje za številne bolezni.

Povečuje odpornost

Tuna ima odlične lastnosti antioksidanta. V njegovi sestavi najdemo vitamin C, cink, selen in mangan. To so elementi, ki krepijo imunski sistem in zmanjšajo tveganje za številne bolezni.

Izboljšuje zdravje srca

Omega 3 maščobne kisline zmanjšujejo raven slabega holesterola in povečujejo raven dobrega holesterola. Zmanjšujejo tudi tveganje za srčni infarkt ter bolezni srca in ožilja.

Spodbuja izgubo telesne teže

Zaradi visoke vsebnosti beljakovin je tuna odlična za povečanje deleža mišičnega tkiva, kar pomeni, da bo vaše telo porabilo več kalorij, tudi v stanju mirovanja.

Zmanjšuje tveganje za raka

Tuna je odličen vir selena, ki zmanjšuje stopnjo prostih radikalov, za katere je dokazano, da povečujejo tveganje za nastanek rakavih celic.

Povečuje raven energije

Tuna je zelo dober vir vitamina B kompleksa, ki pospešuje metabolizem in poveča raven energije. Študije so pokazale, da imajo športniki, ki jedo vsaj dva obroka tune na teden, več energije in večjo moč vzdržljivosti.

tuna hrana

Uživanje Omega 3 maščob

Če ne jeste dovolj rib, je najboljše, da omega- 3 maščobne kisline uživate kot prehransko dopolnilo – v obliki kapsul, ki vsebujejo ribje olje. Zato vam svetujemo kapsule RibaMed 1000 iz Fidimeda, ki jih zaužijete po eno do dve kapsuli dvakrat na dan, najbolje med jedjo in z nekaj tekočine. Po posvetu z zdravnikom ali s farmacevtom lahko odmerek povečate na dve kapsuli trikrat na dan. Kapsule RibaMed 100 so najbolj priljubljene omega-3 v Sloveniji, so dobre za srce, vid in možgane ter uravnavajo trigliceride, vsebujejo koncentrirane in visoko prečiščene omega-3, ne povzročajo spahovanja ali motečega okusa po ribah, so brez glutena in laktoze ter vsebujejo naravni vitamin E.

Več informacij, uporabniških izkušenj, nasvetov in receptov obiščite forum Prehrana in kulinarika.


Sledite nam