fbpx

Tudi vi lahko pomagate Slojenčkom

Družina, Obvestila, Zanimivo

Z vašo podporo boste vlagali v našo skupno prihodnost, akciji prinesli dodatno odmevnost, dojenčkom omogočili varnejši..

Včeraj, 17.11.2016, je bila posebna gledališka predstava, komedija, »Še vedno mame«, v SiTi teatru, BTC v Ljubljani. Komedijo je podaril SiTi teater BTC akciji »Slojenčki«, ki jo organizira Ultrazvočno društvo. S predstavo smo začeli nov, prav poseben projekt zbiranja podpore in donacij za nakup in obnovo opreme za Porodnišnico Ljubljana.

Ponosni smo, da je Predsednik Republike, Borut Pahor, je z veseljem prevzel častno pokroviteljstvo nad dobrodelno akcijo in želi uspešno izvedbo projekta Slojenčki. Tudi ministrica za zdravje, Milojka Kolar Celarc, podpira akcijo Slojenčki, in v pozdravnem pismu je zapisala, da so otroci naša prihodnost in ta prihodnost se za naše nove državljane pričenja v urejenem in prijetnem okolju porodnišnic. Zapisala je, da ne le kot ženska in mama, temveč tudi kot ministrica za zdravje izjemno ceni prizadevanja vseh zdravstvenih delavcev v Porodnišnici Ljubljana, ki vsak dan skrbijo za nosečnice, mamice in seveda novorojenčke.

Dogodka so se udeležili ambasadorji akcije, nekateri slovenski gospodarstveniki in drugi visoki gosti.

baby

Doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica Ultrazvočnega društva in predstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana, je dejala:

»Želimo si, da bi čim več ljudi podprlo našo dobrodelno akcijo Slojenčki (www.slojencki.si). Pobudo vodi Ultrazvočno društvo, v sodelovanju s Porodnišnico Ljubljana. Cilj je zbiranje sredstev za prepotrebno opremo za Porodnišnico Ljubljana, ki je v veliko primerih stara že skoraj 30 let. V Porodnišnici Ljubljana, ki je osrednja slovenska porodnišnica, se rodi več kot tretjina slovenskih otrok. Spremljamo in zdravimo nosečnice iz vseh slovenskih regij. Še posebej tiste nosečnice, pri katerih je njihovo zdravstveno stanje ogroženo, v nosečnosti prihaja do zapletov, ali je ogroženo zdravje novorojenčkov. Smo vrhunski terciarni center, ki si prizadeva svoj nivo še izboljšati. In ker se zavedamo, da je v zdravstvu denarja vedno premalo, smo se na pobudo nekaterih naših pacientk, prijateljic, sodelavk, lotili alternativnega reševanja problemov – to je z zbiranjem donacij. Projekt Slojenčki je nastal na pobudo moje pacientke Tijane s ciljem, da bi se otroci rojevali v čim boljših pogojih med spremljanjem nosečnosti in med porodom.«

Projektu so se kot partnerji že pridružili Zavarovalnica Triglav, Pro plus, Fini oglasi in Med.Over.Net, Agencija Arih in številna druga podjetja.

  • Sredstva zbiramo s sporočili SMS, s ključno besedo: POROD 5 na 1919,
  • Želimo pridobiti donacije uspešnih podjetij, da bi namesto poslovnih daril – namenili del sredstev za nakup opreme na TRR Ultrazvočnega društva SI56 0201 4008 9527 957 (NLB d. d.).
  • Lahko tudi podarijo vstopnice za predstavo (Mame in Še vedno mame).
  • Sredstva zbirajo tudi igralke predstave Še vedno mame na svojih predstavah v posebni skrinjici in SiTi Teater z deležem od prodanih vstopnic.
  • Tudi včerajšnja predstava »Še vedno mame«, v SiTi Teatru BTC v Ljubljani, je bila donacijski dogodek.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Ultrazvočno društvo Ljubljana, [email protected] ali Službo za odnose z javnostmi UKCL, [email protected] ….

Več o akciji in Porodnišnici Ljubljana

Ste vedeli, da se vsak tretji slovenski dojenček rodi v Ljubljanski porodnišnici? In tudi večina tistih, ki se morajo takoj po rojstvu boriti za življenje, ker so se rodili prezgodaj, ali imajo prirojene zdravstvene težave? Ali je ogroženo zdravje, včasih celo življenje, njihovih mamic?

Do danes se je v stavbi »nove« Porodnišnice Ljubljana rodilo že več kot 180 tisoč dojenčkov. Zaposleni smo jih na svet pospremili s strokovnim znanjem in skrbnostjo. Želimo si, da bi jih vedno sprejeli tudi s sodobno, vrhunsko opremo in v sodobnih, prijaznihprostorih.Na Vas se obračamo, ker verjamemo, da boste prisluhnili naši prošnji, da skupaj pomagamo Slojenčkom.

Zakaj Porodnišnici UKC Ljubljana?

Porodnišnica Ljubljana je evropsko priznana porodnišnica, diagnostični center za bolezni nosečnic in nerojenih otrok, osrednja slovenska porodnišnica za zdravljenje ter pomemben zdravstvenicenter za celotno državo. Zgrajena je bila s samoprispevkom in bo drugo leto stara že 30 let, zato je v nekaterih infrastrukturnih pogledih pošteno obrabljena.
Zdravniki iz vseh slovenskih porodnišnic in ginekoloških ambulant pošiljajo k nam nosečnice, pri katerih odkrijejo ali posumijo na težje zaplete v nosečnosti. Le z znanjem in sodobno opremo lahko nosečnicam ustrezno pomagamo.

Z vašo podporo boste vlagali v našo skupno prihodnost, akciji prinesli dodatno odmevnost, dojenčkom omogočili varnejši in bolj prijeten prihod na svet in Porodnišnici Ljubljana pomagali na poti, da ostane sodobna zdravstvena ustanova z opremo, oskrbo in storitvami, ki so vsaj na ravni porodnišnic v razvitem svetu.

Zavezujemo se, da bomo z vašo podporo poskrbeli za vse dojenčke.

Porodnišnica Ljubljana nikoli ne spi.
Dojenčki v Sloveniji nas potrebujejo. Slojenčki nas potrebujejo.


Sledite nam