fbpx

Tudi vi lahko pomagate otrokom na poti do izobrazbe

Dogodki

Do 15. februarja lahko sodelujete v dobrodelni akciji NIVEA Podarite nam modro srce, ki pomaga otrokom iz socialno šibkejšega okolja na poti do izobrazbe.

Šolanje in pridobivanje znanja sta pri nas omogočena vsem otrokom, enakih možnosti za uspešen zaključek šolanja in uresničevanje življenjskih ciljev pa žal nimajo vsi. Otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin tako v okviru znamke NIVEA že deveto leto zapored pomaga tudi podjetje Beiersdorf d.o.o. z Učnim skladom NIVEA, ki je bil ustanovljen skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Vseslovenska dobrodelna akcija NIVEA Podarite nam modro srce je do zdaj tako pomagala že 82 otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejšega okolja na poti do izobrazbe. Sredstva v Učni sklad NIVEA bomo tudi tokrat zbirali z modrimi srci. Letos bomo v njih zapisovali lepe besede.

Vsak otrok potrebuje spodbudo okolja

Ena od štipendistk  je danes triindvajsetletna Lucija Gostinčar. Prihaja iz številčne družine in skromnega vaškega okolja. V najstniških letih ji je mesečna štipendija Učnega sklada NIVEA pomagala, da si je lahko privoščila vsaj nekatere od stvari, ki so jih imeli njeni vrstniki in zato nastopala bolj samozavestno. ” Bili smo in ostajamo ljubeča družina. Namesto gledanja televizije, ki je nismo imeli, smo brali več knjig, namesto obiskovanja kina ali gledališča pa smo se več družili med sabo”. Poleg štipendije so ji največ pomenile spodbudne besede okolice, ki je verjela vanjo.

Nivea-dogodek

Vsako srce šteje

Za vsako modro srce bo podjetje Beiersdorf d.o.o. v Učni sklad NIVEA podarilo 0,25 €. Modra srca lahko podarite prek spletne aplikacije na povezavi www.NIVEA.si/srce lahko pa jih izdelate sami in po pošti pošljete na naslov Beiersdorf d.o.o., p.p. 4130, 1001 Ljubljana. Modra srca bomo v družbi ambasadorjev projekta skupaj z otroki zbirali tudi na posebnih dogodkih po slovenskih osnovnih šolah.

Akciji se bodo letos pridružili znani obrazi in glasovi z radia in televizije. Med šolarji bodo modra srca na posebnih dogodkih zbirali voditelji Ota Roš, Robert Erjavec, Lili Žagar, Marko Potrč, Lorella Flego in Ana Praznik, pridružil pa se jim bo tudi priljubljeni komik Boštjan Gorenc Pižama.

Vsa z modrimi srci zbrana sredstva v obdobju od 15. januarja do 15. februarja bodo v celoti namenjena štipendistom Učnega sklada NIVEA. Vsako podarjeno modro srce šteje in prinaša svetlo prihodnost mnogim družinam. Podarite nam ga tudi vi in vaši najbližji.

Besedilo: NIVEA, Foto: NIVEA

Brezplačna objava


Sledite nam