fbpx

Triatlon celje, uspešno za nami

Dogodki

Najprej so se na progo podale 3 članske ekipe, ki so se potegovale za naslove državnih prvakov. Tekmovalci so se najprej spopadli s 300 m plavanja, 8 km kolesarjenja in 2.5 km teka.

Kljub nevihtam, ki so ponoči nepričakovano razmočile Celje, se je jutro na dan dogodka pokazalo s čistim nebom in soncem brez oblačka. So pa temperature vode na Letnem kopališču v zadnjih dneh padle za 5 stopinj, kar pa vseeno ni bilo dovolj za neoprenske obleke, ki se na takšnih tekmovanjih uporabljajo za nastope, kjer je voda pod 20 stopinj celzija.

maraton-celje-intro

Najprej so se na progo podale 3 članske ekipe, ki so se potegovale za naslove državnih prvakov. Tekmovalci so se najprej spopadli s 300 m plavanja, 8 km kolesarjenja in 2.5 km teka. Ko so se po vseh končanih disciplinah vrnili na bazen, so štafeto predali drugemu članu ta pa tretjemu, ki je tekmo potem zaključil v cilju.

Vsi trije časi so se sešteli in tako smo dobili najboljše moške, ženske in mladinske ekipe. Tekmovanje je bilo izredno napeto, saj se do zadnje discipline, zadnjega člana ni vedelo kdo bo prvi. Tako ekipe, kot člani so se na izredno hitri in atraktivni trasi ves čas menjavali v vodstvu, kar še enkrat kaže, da je triatlon v izrednem porastu in konkurenca zelo izenačena. Na tekaškem delu so v zadnji predaji še vodili člani ŠD POSAVJE, a so na teku svojo premoč pokazal člani TK INLES RIKO RIBNICA in v cilju za svojo ekipo tudi slavil naslov državnih prvakov.

maraton-zmagovalci

Za rekreativce je bil organiziran tudi Triatlon za vsakogar in Sprint triatlon. Še prej pa so se najmlajši pomerili na Cici akvatlonu in Akvatlonu, ki je bil sestavljen le iz plavanja in teka. Triatlona se je udeležil tudi naš bivši maneken in sedaj uspešen paratriatlonec Alen Kobilica, ki je s progo s svojim spremljevalcem Mitjo Morijem, predsednikom Triatlon Kluba Ljubljana, opravil v zavidljivem času. Na triatlonu je svoj klub zastopa tudi Miro Kregar, Svetovni prvak v Ultra triatlonu.

Organizator Triatlon klub Celje je z izvedbo tekmovanja in rekordno udeležbo še enkrat potrdil, da je triatlon zelo zanimiv šport, v izrednem porastu, ki se ga lahko udeleži res vsakdo. Le pogum je potrebno poiskati.
Podrobni rezultati vseh tekmovanj so na voljo na spletni strani www.fatburn.si.


Sledite nam