To so črke, ki rešujejo življenja.

Aktualno, Bolezni, Človeško telo, Zdravje, Življenjski slog

Nosilci izvirne kampanje MISSING TYPE so pozvali podjetja, da iz svojih logotipov odvzamejo črke A, 0, B in AB, ki predstavljajo krvne skupine.

Danes obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva, ki velja za praznik solidarnosti in pomoči sočloveku.
Letošnje praznovanje nacionalnega praznika združujemo s svetovnim dnevom krvodajalcev, ker se je Slovenija pridružila mednarodni krvodajalski kampanji MISSING TYPE (Manjkajoča črka), katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov s krvjo ustrezne krvne skupine. Praznik krvodajalstva in krvodajalcev  ter osmo nadaljevanje krvodajalske pobude Daruj energijo za življenje bomo obeležili 14. junija ob svetovnem dnevu krvodajalstva. Novinarski dogodek bo na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino ob 11. uri.

 

 

 

Nosilci izvirne kampanje MISSING TYPE so pozvali podjetja, da iz svojih logotipov odvzamejo črke A, 0, B in AB, ki predstavljajo krvne skupine. Na ta način so opozorili na pomembnost krvnih skupin in zagotavljanje zadostnih količin krvi. V slovenski različici  smo kampanjo nadgradili in poosebili. Predstavili smo redne krvodajalce ter hvaležne prejemnike, ki jim je darovana kri omogočila zdravljenje ali celo rešila življenje. Iz njihovih imen smo umaknili črke, ki predstavljajo krvne skupine. To so črke, ki rešujejo življenja.

RSS Ustavi se!

 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.
 • Moja prva ljubezen
  Klečanje na zemlji me približa tej Materi kot nič drugega. Bolj jo duham, bolj jo čutim, globlje zakopljem roke v prst, bolj se ji poklonim.
 • Moja pot do izgorelosti na grafu
  ... sledi faza psihoterapevtskega odpravljanja notranjih "moram" prisil, s spoznanjem, da se je nesmiselno do konca gnati za doseganje povečini ne lastne sreče in le kratkotrajnega zadovoljstva zase, ki bo trajalo samo dotlej ...
 • Ali kava – kofein res dvigne energijo?
  Vam je znano? Po treh urah intenzivnega dela se zgodi: »Uf, zdaj pa rabim pavzo. Skodelica kave se bo kar prilegla, da si napolnim moči.«