fbpx

To so črke, ki rešujejo življenja.

Aktualno, Bolezni, Človeško telo, Zdravje, Življenjski slog

Nosilci izvirne kampanje MISSING TYPE so pozvali podjetja, da iz svojih logotipov odvzamejo črke A, 0, B in AB, ki predstavljajo krvne skupine.

Danes obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva, ki velja za praznik solidarnosti in pomoči sočloveku.
Letošnje praznovanje nacionalnega praznika združujemo s svetovnim dnevom krvodajalcev, ker se je Slovenija pridružila mednarodni krvodajalski kampanji MISSING TYPE (Manjkajoča črka), katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov s krvjo ustrezne krvne skupine. Praznik krvodajalstva in krvodajalcev  ter osmo nadaljevanje krvodajalske pobude Daruj energijo za življenje bomo obeležili 14. junija ob svetovnem dnevu krvodajalstva. Novinarski dogodek bo na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino ob 11. uri.

 

 

 

Nosilci izvirne kampanje MISSING TYPE so pozvali podjetja, da iz svojih logotipov odvzamejo črke A, 0, B in AB, ki predstavljajo krvne skupine. Na ta način so opozorili na pomembnost krvnih skupin in zagotavljanje zadostnih količin krvi. V slovenski različici  smo kampanjo nadgradili in poosebili. Predstavili smo redne krvodajalce ter hvaležne prejemnike, ki jim je darovana kri omogočila zdravljenje ali celo rešila življenje. Iz njihovih imen smo umaknili črke, ki predstavljajo krvne skupine. To so črke, ki rešujejo življenja.


Sledite nam