fbpx

Težave z mehurjem?

Novice

Pozna pomlad in zgodnje poletje je čas, ko so vnetja mehurja pri ženskah zelo pogosta.

Pozna pomlad in zgodnje poletje je čas, ko so vnetja mehurja pri ženskah zelo pogosta. Podatki kažejo, da za vnetjem sečil vsaj enkrat v življenju zboli kar 80 % vseh žensk in da se pri 20 % žensk vnetja ponavljajo vsako leto. Znaki vnetja so nenadno zbadanje v spodnjem delu trebuha, pogosta potreba po uriniranju, moten seč, lahko tudi boleče praznjenje sečnega mehurja. Vnetje sečnega mehurja najpogosteje povzročata črevesni bakteriji iz rodov Escherichia in Klebsiella. Posebno bakterije Escherichia coli so lahko zelo nevarne in težko uničljive. Bakterije se lepijo na sluznico sten sečnega mehurja in sečnih poti, kjer se prekomerno razmnožujejo in povzročajo težave.

Kdo najpogosteje zboleva in kakšni so znaki?

Ponavljajoče okužbe sečil so zelo pogoste pri mladih ženskah, nosečnicah in ženskah v dobi klimakterija. Značilni znaki vnetja so: nenadno zbadanje v spodnjem predelu trebuha, pogosto uriniranje, moten seč ali seč neprijetnega vonja, lahko tudi boleče praznjenje sečnega mehurja.

Kako si lahko pomagamo sami?

Kronična vnetja sečil so lahko zapletena in zahtevajo dolgotrajno zdravljenje z antibiotiki. Težava je, da so bakterije na mnoge antibiotike zaradi prepogostega predpisovanja že odporne. Blaga ponavljajoča vnetja sečil lahko preprečimo sami, pomembno pa je, da reagiramo še preden se vnetje razširi. Na splošno se ženskam priporoča, da veliko pijejo, zelo pomembna je osebna higiena, uporaba bombažnega perila, pranje brez mehčalca, prekuhavanje perila, lokalno pregrevanje področja mehurja ter topla oblačila v hladnih mesecih. Izogibati se je potrebno uporabi dišečih mil, penečih se kopeli, dišečih gelov za tuširanje in intimnih dezodorantov, saj so v njih lahko snovi, ki dražijo sečnico in jo naredijo dovzetnejšo za okužbe. Prav tako ni priporočljivo pitje sladkih pijač, alkohola, čaja, kave, gaziranih pijač in napitkov iz kakava. Izogibati se je potrebno začinjeni hrani, nošenju ozkega sintetičnega perila, uporabi tamponov in kopanju v bazenih.

brusnifem-nov

Učinkovitosti izdelka Brusnifem forte z dolgoletnimi izkušnjami pritrjuje dr. Helena Istenič, specialistka ginekologije in porodništva:

»Vnetje mehurja je eno najbolj neprijetnih težav, ki lahko prizadene ženske v vseh starostnih obdobjih, zelo pogosto pa je pri mladih ženskah. Vnetje mehurja lahko zelo omeji celotno psihofizično zmogljivost ženske. Eno prebolelo vnetje mehurja močno zviša tveganje za ponovna vnetja, zato je nujno preprečevanje ponovnih infekcij.

Izdelek Brusnifem forte vedno svetujem za preprečevanje okužb sečil in kot podporno zdravljenje pri hudih vnetjih mehurja in sečnih poti. Svetujem ga kot izdelek prvega izbora. Vsaka ženska bi morala imeti Brusnifem forte doma, tiste s ponavljajočimi vnetji sečil pa tudi v torbici!«

Oglasno sporočilo


Sledite nam