fbpx

Težave s kožo pri dojenčku Tianu.

Družina, Otroški svet, Zdravje otrok

Včasih se zgodi, da se otroci že v rosnih letih bojujejo s problematično kožo, kot so srbečica, rdečica, dermatitis, ekcem ter raznovrstne alergije, ki našim malčkom ne dopustijo do mirnega spanca. Pri dojenčkuu Tianu so se težave s kožo prvič pojavile po bolezni ter oslabljenemu imunskemu sistemu. Starši so na večih mestih njegovega telesa opazili močno izsušeno kožo, rdečico ter ponekod celo luščenje. Simptomi so bili najhujši na pregibnih delih telesa, kot so komolci, kolena ter dlani.

Medicinska nega ni pomagala pri Tianovih težavah s kožo.

Na začetku so se poskušali lotiti problema z medicinsko nego ter Tianu priskrbeli ustrezna mazila iz lekarne, ki pa so njegovo stanje le še dodatno poslabšala. Pediater je namreč Tiana prehitro diagnosticiral z luskavico, za katero je predpisal mazila, ki vsebujejo kortikosteroide. Načeloma tovrstne kreme zmanjšajo razdraženost, izsušenost in luščenje kože, a obenem povzročijo tudi hitro tanjšanje kože ter niso primerne za majhne otroke. Tian je tako občutil povečano rdečico in srbečico kože ter redko spal ponoči.

“Srbenje je bilo preprosto nevzdržno,” pravi Tianova mami Eva.

Prijateljica je Evi priporočila magično mazilo AtomicBalm…

Preizkusili so številne druge vlažilne kreme, vendar več kot začasnega prenehanja srbenja niso dosegli. Tian se je še vedno zbujal ponoči saj zaradi srbečice ni mogel spati. Nekaj tednov kasneje pa je Eva slišala za mazilo AtopicBalm, ki je njeni prijateljici pomagal odpraviti izpuščaje na njenem sedem-mesečnem dojenčku. Eva je v iskanju rešitve za Tianove težave s kožo že skoraj povsem obupala, a ko je videla, kako navdušena je njena prijateljica, se je odločila poizkusiti kremo AtopicBalm.

Počutila se je še posebej zaupljivo, saj je izdelek dovolj nežen tudi za uporabo na koži novorojenčkov.

Izjemni rezultati že po nekaj dneh!

Že po nekaj dneh so opazili močno izboljšanje Tianovih težav s kožo, kar se je sprva pokazalo v prenehanju luščenja, večji navlaženosti ter manj opazni rdečici. Tian se je prav tako neha praskati in prvič po nekaj tednih je vsa družina ponovno spala celo noč. Njegovi simptomi so bili že po tednu dni skoraj povsem odstranjeni, z rednim nanašanjem mazila pa se je Tian popolnoma poslovil od težav s kožo po 2 tednih uporabe.

Krema, osnovana na naravnih ekstraktih

Krema AtopicBalm je osnovana na naravnih sredstvih in je zato primerna za občutljivo kožo otrok. Vsebuje kalamin, mešanico cinkovega in železovega oksida, kar pomaga pri lajšanju rdeče in srbeče kože. Na kožo deluje zelo blagodejno, saj jo neguje in pomirja.

Pri Tianu so ugotovili, da je šlo za ekcem, zato je bilo zdravljenje z kortikosteroidi napačno in preveč intenzivno za malega otroka. Tovrstna bolezen se lahko pojavi zaradi slabega imunskega sistema, stresa, hladnega vremena ali pa neustrezne prehrane. Z uporabo vlažilne in hranljive kreme AtopicBalm lahko ublažimo razdraženost, z odpravitvijo vzroka pa se lahko v prihodnosti izgonemo ponovni pojavi atopičnega oziroma alergijskega ekcema.

AtopicBalm kremo priporočamo vsem, katere nadlegujejo težave s kožo, kot so alergije, srbečica, dermatitis in sindrom rdeče kože (RSS). Zaradi naravnih ekstraktov, kot so sončnično, svetlinovo in repično olje, vitamin E, mango malso ter olje črne kumine, podpira sposobnost obnavljanja kože. Vašo kožo pomiri ob najmanjši razdraženosti ter odpravlja potrebo po neprestanem praskanju.

Obrnite se na SkinFairytale.

Mazilo ne vsebuje ekteričnih olj, zato se lahko uporablja neomejeno, kljub temu pa bodite pozorni na morebitne alergijske reakcije. V kolikor želite negovati suho kožo, vam priporočamo tudi uporabo negovalne kreme AtopicCream ter mazila ProtectBalm. Če se pojavljajo vprašanja, vam priporočamo, da se obrenete na SkinFairytale, ki mamice in otročičke oskrbuje z ročno-izdelanimi, 100% naravnimi, dermatološko testiranimi in terapevtskimi mazili. Na njihovi spletni strani lahko najdete veliko nasvetov za odpravo težav s kožo na vašemu malčku na povsem naraven način in brez stranskih učinkov.


Sledite nam