Test maskar: Črna je zakon

anonimni uporabnik, 28. september 2012
Ostalo
Maskara

Maskaro, eno najljubših ženskih ličil, poznamo že skoraj 100 let. Na ZPS so tokrat vzeli pod drobnogled 7 maskar.

Ljubljana, 27. september 2012 – Maskaro, eno najljubših ženskih ličil, poznamo že skoraj 100 let. Na ZPS so tokrat vzeli pod drobnogled 7 maskar. Kljub temu da na testu nobena maskara ni dobila najvišje ocene, je bilo kar nekaj dobrih, med njimi tudi take, za katere ni treba seči globoko v žep.

Dan odprtih vrat na portalu ZPS – 27. in 28. septembra 2012. Brezplačno lahko dostopate do testa obarvanih krem za obraz in testa dezodorantov. Oba testa sta dokazala, da za dober izdelek ni potrebno odšteti veliko denarja. Potrošniki lahko tudi sicer lahko najdejo vrsto koristnih informacij na spletnem portalu ZPS, ki so brezplačne.

Na testu je bilo 7 maskar, ki obljubljajo večji volumen trepalnic, med njimi ena zagotavlja tudi vodoodpornost. »Na testu so nas zanimale povsem vsakdanje stvari: ali so po uporabi trepalnice zares videti večje, izrazitejše, so trepalnice tudi daljše in bolj privihane, kako obstojne so maskare v resnici in seveda, ali morebiti ne vsebujejo strupenih snovi,« je povedala Urša Šmid Božičevič iz ZPS in dodala: »Poleg laboratorijskih preizkusov je vsak izdelek teden dni preizkušalo tudi 30 prostovoljk, svoje pa so povedale tudi tri vizažistke.«

Ne le barva, pomembna je tudi krtačka

MaskaraZa dobro maskaro je potrebna prava kombinacija – kvalitetna barva, ki je obstojna, trepalnice priviha in jih ne zlepi, krtačka, s katero jo lahko dovolj natančno nanesemo, ter embalaža (tulec), ki omogoča, da se na krtačko »prime« ravno prava količina barve. »Proizvajalci v zadnjih letih sicer eksperimentirajo z različnimi oblikami krtačk, ki se ne obdržijo prav dolgo, zato lahko sklepamo, da imamo uporabnice najraje tiste klasične – okrogle« je povedala Urša Šmid Božičevič. Tudi glede barve so uporabnice enotne: črna maskara je še vedno najpopularnejša.

Mikrobiološki test so prestale vse

V tem delu testa so preverili, kako velika je pri vsakdanji uporabi možnost za okužbo. »Mikrobiološki test so prestale vse, vendar je kljub dobrim mikrobiološkim rezultatom potrebno z maskaro skrbno ravnati, saj so lahko posledice okužbe oči, ko se pri nanosu okužimo z bakterijami, zelo neprijetne«, je komentirala rezultate Urša Šmid Božičevič in dodala: »Čeprav so bili rezultati mikrobiološkega testa (zelo) dobri, moramo požugati proizvajalcem. Le redke maskare imajo zaščitno folijo, ki preprečuje, da bi jo pred nakupom odprl še kdo drug.«

Brez nevarnih snovi

Tudi v drugem delu laboratorijskega testa so se maskare dobro odrezale. V nobeni niso odkrili sledi težkih kovin. »Ugotavljali smo prisotnost arzena, antimona, kadmija, niklja, svinca in živega srebra,« je poudarila Urša Šmid Božičevič.

Več denarja, enaka kvaliteta

»Dobra novica je, da za dobro maskaro ni treba odšteti veliko denarja. Na trgu stanejo maskare od približno dveh, pa tudi do štirideset evrov in več. Tokrat smo na testu dokazali, da so lahko tudi maskare iz nižjega in srednjega cenovnega razreda dobre,« je zaključila Urša Šmid Božičevič.

Ker se približujejo bolj praznično obarvani meseci, ko kozmetični izdelki pogosteje kot sicer končajo v nakupovalnih košarah, na ZPS nadaljujejo s sodelovanjem pri testiranju še nekaterih kozmetičnih izdelkov. Tako bodo v prihodnjih mesecih predstavili še rezultate testiranj lakov za nohte, šmink in negovalnih mlekov za telo.

Več informacij: Revija VIP, september 2012/ www.zps.si

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,438
30.03.2024 ob 10:27
296,845
18.04.2024 ob 13:42
112,980
19.04.2024 ob 19:39
Preberi več

Več novic

New Report

Close