fbpx

Terapija, ki ji je pomagala pri težavah osteoporoze

Bolezni, Novice, Zanimivo, Zdravje in bolezni

Upokojenko Martino Petek iz Ptuja so kmalu po upokojitvi začele pestiti bolečine v kosteh, ki so precej …

Upokojenko Martino Petek iz Ptuja so kmalu po upokojitvi začele pestiti bolečine v kosteh, ki so precej načele kakovost njenega življenja. Mislila je, da ima revmo, potem pa je meritev kostne mase pokazala, da ima osteoporozo.

Začela je uživati različna zdravila, kalcij, ustrezno prehrano z veliko mlečnih izdelkov, a bolečine so vztrajala kar naprej, dokler ji ni sin svetoval, naj poskusi s pulzirajočo elektromagnetno terapijo.

Martina Petek je prvič začutila trganje v kosteh okrog leta 1995.

Šest let pozneje, leta 2001 je šla na meritev kostne mase, kjer so ugotovili, da ima osteoporozo. Izmerili so tudi njeno višino in ugotovili, da se je z 1, 57 metra zmanjšala na 1,52 metra. Izmerili so jo še enkrat, ker ni mogla verjeti, a je pokazalo enako.

Predpisali so ji različna zdravila za osteoporozo, D vitamin s kalcijem, ustrezno prehrano z veliko mleka in mlečnimi izdelki, zeleno listnato povrtnino, lešnike, orehe …

Njena višina se je ustavila pri 150 centimetrih.

»Zdravila so mi pomagala, a bolečine so kljub temu ostale,« pove Martina Petek.

Do zamisli o pomoči elektromagnetne terapije je prišla slučajno – po zaslugi sina, ki je šel na masažo v terme.

»Slučajno je nanesel pogovor na osteoporozo. Sin se je spomnil name in je prosil terapevta, če lahko elektromagnetno terapijo najprej preizkusimo.

martina-petekTestirala sem jo 6 tednov in po tem času sem šla na meritev kostne mase. Poklicala sem zdravnico in sem že vedela, kaj bo rekla.

Prosila sem jo, če bi mi lahko še enkrat izmerili kostno maso. Zdravnica je menila, da ne bo nič pokazalo, ker je prehiter razmak in da je škoda denarja. Vseeno sem vztrajala. Naredila je test in ko je pogledala, kar ni mogla verjeti:

Kostna masa se je namreč povečala za 1,2 odstotka. Še enkrat je preverila, in tudi drugič je pokazalo isto. Tako, da je sama rekla, da je nekaj res na tem.«

Martina je elektromagnetno terapijo uporabljala doma 12 tednov – vsak dan zjutraj in zvečer po pol ure.

Za osteoporozo je uporabljala program 8 in bolečine so hitro začele popuščati.

Uporabljala je tudi program za okrevanje po zlomih kosti in bolečinah in program za sprostitev, pri katerem so jo obhajali blaženi občutki.

»Imam občutek, da elektromagnetna terapija oddaja neko toploto, kot da gre nekaj toplega pod menoj. Umiriš se. Čudovito je, takoj bi zaspal, kot da te nekaj zaziblje v sen. Tako da zvečer večkrat nisem bila zmožna terapije prekiniti sma in sem naročila možu, naj to naredi on.«

(Povzeto po reviji Zdravje)

Oglasno sporočilo


Sledite nam