fbpx

Terapevtski učinki črne termo-mineralna vode pri težavah s sklepi

Novice

Terapevtski učinki črne termo-mineralna vode Term 3000-Moravskih Toplic pri težavah s sklepi

Termalne in mineralne vode so priznani zdravilni faktorji, ki učinkovito pomagajo pri zdravljenju različnih zdravstvenih tegob in bolezni. Pomembno je izbrati terme, ki vam bodo ustrezale!

Pred milijoni let je Ptujsko polje, Pomurje, del Goričkega in Slovenskih goric prekrivalo Panonsko morje, ki je regiji podarilo bogato dediščino termalnih in mineralnih voda, ki se med seboj razlikujejo po fizikalnih in kemijskih lastnostih, geološkem nastanku ter po temperaturi. Na tem območju voda privre na površje s temperaturo od 32 °C pa vse do 72 °C. Kombinacija vseh lastnosti daje vodi njeno zdravilnost, zato mineralne in termalne vode zdravijo različne bolezni in imajo različen blagodejni učinek na telo in duha.

Bolečine v sklepih

»Bolečine v sklepih so ena od najbolj pogostih težav, s katerimi bolniki pridejo k zdravniku in so eden od razlogov za zmanjšano funkcijo gibalnega sistema. Pri degenerativnem revmatizmu, kot enem od najbolj pogostih vzrokov bolečin, je v ospredju obraba sklepnega hrustanca. Spremembe predvsem prizadenejo nosilne sklepe, kot so kolki in kolena ter sklepe, ki so preobremenjeni-rame. Težave se začnejo z bolečinami pri večjih obremenitvah ter se postopoma stopnjujejo, lahko se pojavi oteklina sklepa, omejena gibljivost, hipotrofija pripadajočih mišičnih skupin, defomiranost sklepov. V pozni fazi bolezni so bolečine izražene v mirovanju ter se z aktivnostjo nekoliko omilijo«, Nataša Nikolić, dr. med., spec.fiz.med. in rehabilitacije v Termah 3000-Moravskih Toplicah.

Koristi plavanja v najtoplejši termalni vodi v Sloveniji!

Plavanje je priporočljivo gibanje za vse, ki se spopadajo z bolečinami v sklepih in obolenji gibalnega sistema. Ob tem, da črna termo-mineralna voda deluje na organizem sproščujoče (zmanjšuje napetost v mišicah, olajša gibanje in prispeva k izboljšanju splošnega počutja) ima terapevtske učinke za vsa degenerativna obolenja lokomotornega sistema. Zaradi svojih učinkov in doseganja visokih temperatur pri izviru je črna termo-mineralna voda edinstvena ne le v Evropi, ampak tudi v svetovnem merilu. Še posebej učinkovita je črna termomineralna voda pri težavah s sklepi. Skupaj s peloidom, zdravilnim blatom, blaži bolečine in izboljša gibljivost, otekline sklepov se zmanjšajo, učinki pa se še povečajo v kombinaciji s fizioterapijo.

Za vsakega zdraviliškega gosta pripravijo individualni program terapevtskih vaj na podlagi funkcionalnega statusa z namenom izboljševanja sklepne gibljivosti, povečevanja mišične moči in povečevanja oziroma vzdrževanja samostojnosti pri vsakodnevnih opravilih. Vaje potekajo individualno pod nadzorom fizioterapevta, ki zdraviliškega gosta nauči vaje tudi pravilno izvajati, saj je zelo pomembno, da jih tako tudi vsakodnevno doma izvaja.

Osveščevalna akcija GREMO V TOPLICE!

V Termah 3000 – Moravskih Toplicah posebno pozornost namenjajo spodbujanju preventive ter zdravega življenjskega sloga. To je tudi eden izmed glavnih namenov širše osveščevalne akcije GREMO V TOPLICE!, v okviru katere si v Sava Hotels & Resorts prizadevajo spodbujati zdrav načina življenja, ki prispeva ne samo k dobremu počutju, temveč predvsem k zmanjšanju dejavnikov tveganja za nastanek različnih bolezni. Obenem je namen akcije dvigniti zavest, da je pomembno izbrati terme, ki po specifikah zdravilnih učinkov termalnih in mineralnih voda ustreza potrebam posameznika.

Novost: Nasvet zdravnika!

V sklopu akcije Gremo v toplice! so za zdravstvena vprašanja na voljo tudi zdravniki iz Term 3000-Moravskih Toplic, Zdravilišča Radenci in Term Lendava. Svoje zdravstveno vprašanje lahko zastavite preko spletnega obrazca na www.gremovtoplice.si, kjer izveste tudi več o aktualni ponudbi.

gremo-v-toplice-2

Oglasno sporočilo


Sledite nam