fbpx

Tematski razpis Zavarovalnice Triglav: »Z inovacijami do večje varnosti«

Dogodki

Zavarovalnica Triglav je objavila tematski razpis za podeljevanje sponzorskih sredstev na temo Inovativnost na področju varnosti.

ZT logoSte se kdaj vprašali, kako povečati varnost udeležencev v prometu, da bi zmanjšali število nezgodnih življenjskih in premoženjskih primerov? Kako preprečiti ali čim hitreje sanirati posledice naravnih nesreč? Poznate kako dobro rešitev za varno uporabo spleta, s katero bi lahko na primer preprečili krajo identitete?

V Zavarovalnici Triglav želijo letos skladno z njihovim poslanstvom – ustvarjamo varnejšo prihodnost – spodbuditi razvoj novih projektov ter uresničevanje inovativnih idej in dejavnosti s področja varnosti. Tako so v sklopu razpisa za podeljevanje sponzorskih sredstev pripravili nov izziv – tematski razpis z naslovom »Inovativnost na področju varnosti«, s pomočjo katerega bodo skušali najti odgovore na zgornja vprašanja. Želijo spodbuditi organizacije, da aktivirajo dobre ideje in projekte, ki bodo prispevali k ozaveščanju in izboljšanju kulture varnosti v Sloveniji in postati sponzorski partner projektov predvsem na področjih prometa, zdravja, varnosti pri delu, varovanja življenja in premoženja, športa, narave in ekologije ter spleta.

Ključni kriterij pri izboru zmagovalnih vlog bo, da mora uresničitev inovacije pomeniti pozitiven prispevek za širšo družbo na področju varnosti. Prav tako želijo pritegniti inovacije, ki imajo potencial zmanjševanja tveganj in škod zavarovalnice – združiti želijo torej zavarovalništvo, varnost in inovativnost. Verjamejo, da je zavarovalništvo kreativna panoga, področij, povezanih z varnostjo, in rešitev, povezanih z inovativnostjo, pa veliko. Temu mnenju se pridružuje tudi soustanovitelj in menedžer Crowdfunding.si ter kreativnega centra Poligon Luka Piškorič: »Če bi združili vse slovenske garaže, v katerih inovatorji razvijajo množico zanimivih in prodornih idej, bi dobili pravo malo Silicijevo dolino.«

Rok za oddajo vloge je 8. 5. 2014 do 16.00 ure. Pri prepoznavanju najboljših idej bo glavno vlogo imela strokovna tričlanska komisija s področja inovacij in varnosti: dr. Miha Škerlavaj, izredni profesor na BI Norwegian Business School in Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Matej Ferlan, izvršni direktor za škode premoženjskih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav, in Luka Piškorič, soustanovitelj in menedžer Crowdfunding.si ter kreativnega centra Poligon.

Cilj je finančno podpreti in uresničiti inovativne produkte, projekte in aktivnosti z različnih področij varnosti, ki bodo imeli pozitiven učinek na širšo družbo. Razpoložljiv sklad tematskega razpisa znaša kar 100 tisoč evrov.

Več informacij o razpisu lahko najdete tukaj.


Sledite nam