fbpx

Svetovni dan homeopatije

Zanimivo

Homeopatska zdravila se osredotočajo na bolnika, ne na bolezen. Zato je uporaba tovrstnih zdravil individualizirana in prilagojena vsaki osebi posebej.

Mnogi strokovnjaki danes delijo medicino na konvencionalno in alternativno. Konvencionalna medicina zajema vsem dobro znano bolniško in klinično zdravljenje ob jemanju sintetičnih zdravil, medtem ko alternativna medicina pri zdravljenju bolezni upošteva celotno stanje človeka – s telesnega, čustvenega in duhovnega vidika. Uporaba alternativne medicine v svetu vse bolj narašča, saj je cenejša, dostopnejša in manj agresivna do organizma kot metode konvencionalne medicine.

Med vrstami alternativnega zdravljenja verjetno že poznate aromaterapijo, fitoterapijo in akupunkturo. Mednje pa spada tudi homeopatija.

Podobno se zdravi s podobnim

Če neka snov v velikih količinah sproži znake bolezni, lahko ista snov v majhnih količinah isto bolezen zdravi. Homeopatsko zdravljenje temelji na tezi »Podobno se zdravi s podobnim«. Temelji homeopatske alternativne medicine izvirajo iz 18. stoletja. Po številu ljudi, ki uporabljajo homeopatijo kot način zdravljenja, je ta metoda na drugem mestu – za kitajsko medicino in pred fitoterapijo.

Homeopatska zdravila – v harmoniji z naravo

Homeopatska zdravila krepijo imunski sistem, delujejo na duševne, čustvene in telesne komponente človeka ter spodbujajo samozdravljenje organizma. Izdelana so iz povsem naravnih sestavin in se uporabljajo v razredčenih, majhnih odmerkih. Večina sestavin je mineralnega, rastlinskega in živalskega izvora. Med anorganskimi snovmi se uporabljajo zlato, živo srebro, cink, srebrov nitrat in natrijev klorid. Homeopatske so številne rastline, od običajnih (arnika, kamilica, rdeča čebula) do strupenih (volčja češnja). Tudi snovi iz živalskega sveta – žuželke, morske živali, strup različnih kač – se uporabljajo v homeopatskih pripravkih. Homeopatska zdravila so na voljo v različnih oblikah – najpogosteje v obliki kroglic, pa tudi kot tablete, sirupi, kapljice, praški, mazila in injekcije. Po naravi niso toksična in tudi nimajo smrtno nevarnega odmerka, zato so zelo varna za uporabo. Primerna so za otroke, saj se ne vežejo na druga zdravila, stranski učinki pa so zelo redki.

Kaj zdravimo s homeopatskimi zdravili

Tako kot s konvencionalnimi tudi s homeopatskimi zdravili zdravimo širok spekter bolezni. Mnoge neodvisne klinične raziskave so pokazale pozitivne učinke homeopatskega zdravljenja senenega nahoda, gripe, vnetja zgornjih dihalnih poti, izpahov, kroničnih bolečin, driske pri otrocih, posledic kemoterapije in radioterapije ter mnogih drugih težav.

Homeopatska zdravila se osredotočajo na bolnika, ne na bolezen. Zato je uporaba tovrstnih zdravil individualizirana in prilagojena vsaki osebi posebej. S tem skušamo okrepiti obrambni sistem organizma, naš končni cilj pa je znova vzpostaviti telesno, čustveno in duševno ravnovesje.

Predavanje – homeopatija v nosečnosti in pri porodu

KDAJ: PETEK, 13.4.2018 OB 17 URI
KJE: MESTNI MUZEJ LJUBLJANA, GOSPOSKA 15, LJUBLJANA
PRIJAVE: [email protected]
CENA: VSTOP NA PREDAVANJE JE PROST

17.00 – 17.10: Ana Krušič Kaplja dr. med., homeopatinja; Podpredsednica Združenja za homeopatijo – Uvodni nagovor

17.10 – 17:30: Dr. Nena Židov, etnologinja, Slovenski etnografski muzej; Tradicija homeopatije na Slovenskem

17:30 – 18:15: Vesna Gorjanc, dr. med., homeopatinja; HiS – ordinacija za integrativno medicine, Koroška cesta 2, Kranj – Homeopatija v nosečnosti in pri porodu

18.15 – 18.35: Mag. Miroslava Abazović, mag. farm., spec.; Predsednica Združenja za homeopatijo: Homeopatska triaža v lekarni

Voden ogled razstave “Srednjeveška Ljubljana”


Sledite nam