fbpx

Svetovni dan hipertenzije

Novice

V nedeljo, 17. maja bomo obeležili 11. svetovni dan hipertenzije. V Lekarniški zbornici Slovenije vabimo vse paciente, da vsaj enkrat …

Ob svetovnem dnevu hipertenzije preverite svoj krvni tlak

V nedeljo, 17. maja, bomo obeležili 11. svetovni dan hipertenzije. V Lekarniški zbornici Slovenije vabimo vse paciente, da vsaj enkrat na leto preverijo svoj krvni tlak in tako pravočasno izvejo za tveganja za bolezni srca, možganske kapi, ledvične bolezni in bolezni oči. Letošnji svetovni dan poteka s sloganom »Poznaj svoje številke – spoznaj svoj krvni tlak«, namenjen pa je ozaveščanju javnosti o pomembnosti pravočasnega odkritja h,ipertenzije in njenega spremljanja. Hipertenziji se je mogoče izogniti s pravilnim jemanjem zdravil za znižanje krvnega tlaka, opustitvijo kajenja, zdravo telesno težo, pravilno prehrano in aktivnim načinom življenja.

merjenje-krvnega-tlaka-640

Vabljeni v vašo lekarno, kjer vam bodo izmerili krvni tlak in srčni utrip, izdelali dnevnik meritev krvnega tlaka in srčnega utripa ter osebno kartico zdravil in vam z veseljem odgovorili na vprašanja v zvezi s pravilno in varno uporabo zdravil ter zdravim načinom življenja.

 

Vir: Lekarniška zbornica Slovenije

 

 


Sledite nam