fbpx

Strokovni posvet »Skupaj za varne odnose«

Dogodki

Na posvetu bomo s pomočjo gostujočih strokovnjakov podali zelo pomembne informacije o sistemu in oblikah pomoči za žrtve in storilce nasilja. Namen je, da se združimo v preprečevanju nasilja v …

Zakonski in družinski inštitut za osečujoče medsebojne odnose
vas vabi na
strokovni posvet »SKUPAJ ZA VARNE ODNOSE«
ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami,
s podnaslovom
»ZDRUŽIMO SE V PREPREČEVANJU NASILJA V NAŠIH ODNOSIH«,
ki bo v torek, 25. novembra 2014,v Razvojno izobraževalnem centru (RIC) v Novem mestu.

Na posvetu bomo s pomočjo gostujočih strokovnjakov podali zelo pomembne informacije o sistemu in oblikah pomoči za žrtve in storilce nasilja. Namen je, da se združimo v preprečevanju nasilja v naših odnosih in tako poudarimo temeljno potrebo in pravico vsakega posameznika – to je živeti v varnih odnosih.

S tem dogodkom želimo tako strokovno, kot tudi širšo javnost, ki deluje v okviru problematike nasilja v odnosih, čim bolj približati lokalni skupnosti. Menimo, da je za zagotavljanje nudenja ustrezne pomoči, ko do nasilja že pride, zelo pomembno medsebojno sodelovanje in dopolnjevanje vseh vladnih in nevladnih organizacij, kar bomo storili že na samem posvetu. S posvetom si vsekakor želimo tudi dvigniti zavest o problematiki nasilja v naših odnosih.

Posvet se bo zaključil z diskusijo, ki bo dala priložnost, da konkretno s primeri iz prakse opozorimo na ovire, s katerimi se žrtve nasilja srečujejo na poti iz nasilnega odnosa. Skušali bomo poiskati tudi morebitne rešitve in opozorili na potrebe v našem okolju, ki jih srečujemo pri delu z uporabniki, ki so storilci ali žrtve nasilja.

delavnica-terapevtska

Zaradi obširnosti problematike, ki jo obravnavamo, vabimo k sodelovanju vse bistvene predstavnike strokovne javnosti, katere ta tematika zadeva neposredno ali posredno. Sodelujoči gostujoči strokovnjaki prihajajo iz naslednjih organizacij: Center za socialno delo, Policija, Zdravstveni dom Novo mesto, Varna hiša, RIC Novo mesto, Zakonski in družinski inštitut in drugi.

Posvet bomo začeli s plenarnim predavanjem dr. Jasne Podreka z naslovom: »Specifike in posledice intimno-partnerskega nasilja nad ženskami.«

Prispevki iz posveta bodo zbrani v zbornik, ki bo izšel po posvetu in ga boste lahko naročili na mail [email protected].
Posvet in razpravo bo vodila Melita Kramar, specialistka zakonske in družinske terapije in direktorica Zakonskega in družinskega inštituta.

Potek:
8.30 – 9.00  registracija udeležencev
9.00 – 9.15   pozdrav in uvodni nagovor
9.15 – 9.45    plenarno predavanje
9.45 – 11.45   prispevki sodelujočih
11.45 – 12.15  pavza s prigrizkom
12.15 – 13.15   razprava in zaključek

POTREBNA PRIJAVA! Za potrebe organizacije vas vabimo, da se prijavite preko e-pošte [email protected] ali telefona 031 489 309 do dne posveta.

Posvet je namenjen strokovnim delavcem na področju socialnega varstva, zdravstva, vzgoje in izobraževanja, psihoterapevtom, dijakom in študentom različnih strok, prostovoljcem, vsem, ki jih to področje zanima in želijo neposredno izvedeti konkretne informacije in vsem tistim, ki se želijo združiti v preprečevanju nasilja v naših odnosih in živeti vrednoto varnih odnosov.

Vsak udeleženec bo prejel potrdilo o udeležbi, z vpisom e-maila pa tudi zbornik o posvetu. Poskrbeli bomo za prijetno in kakovostno druženje.

Posvet poteka v okviru terapevtskega programa »Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju« in ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestna občina Novo mesto in nekateri donatorji.

Več o dejavnosti Zakonskega in družinskega inštituta si oglejte na  www.zdi-nm.si.

Po izboru uredništva


Sledite nam