fbpx

Ste prepričani, da so vsa vaša znamenja nenevarna?

Človeško telo, Novice, Obvestila, Zanimivo, Zdravoteka

Ste prepričani, da so vsa vaša znamenja nenevarna? Zato je zelo pomembno zgodnje odkrivanje kožnih sprememb …

Maligni melanom se lahko pojavi kjer koli na koži in kadar koli tudi pri mladih. Število na novo odkritih melanomov, najnevarnejšega kožnega raka, v Sloveniji narašča. Najnovejša pridobitev Medical centra Rogaška na področju dermatologije je sistem oziroma naprava za preventivno pregledovanje kože FotoFinder bodystudio, edini takšen v Sloveniji. Gre za vodilno medicinsko tehnologijo za zgodnje odkrivanje kožnega raka, ki združuje fotografiranje celega telesa, digitalno dermatoskopijo, individualno analizo znamenj ter hrambo podatkov za sledenje razvoja kožnih vzbrsti.

Najsodobnejši digitalen sistem za analizo kože FotoFinder bodystudio omogoča zanesljivejše ocenjevanje znamenj kot pregled z ročnim dermatoskopom. Strukturo kože poveča za 20-140-krat, medtem ko jo ročni dermatoskop poveča le za 10-20-krat.

FotoFinder bodystudio omogoča:

  • oceno in sledenje znamenj skozi čas,
  • diagnostiko rakavih in predrakavih kožnih vzbrsti,
  • zgodnje prepoznavanje melanoma, ki je najbolj nevaren kožni rak (če je odkrit v poznih stadijih, ogroža naše življenje),
  • opazovanje struktur kože, ki jih s prostim očesom, povečevalno lupo ali ročnim dermatoskopom ne vidimo in
  • fotografiranje celotnega telesa s samodejnim zaznavanjem sumljivih sprememb; na osnovi teh podatkov vam specialist dermatolog svetuje nadaljnjo obravnavo.

S svojo 400-letno tradicijo je zdravilišče Rogaška Slatina eno vodilnih v Sloveniji ter priljubljeno evropsko zdravilišče, specializirano za zdravljenje gastroenteroloških, metabolnih, menedžerskih in psihosomatskih bolezni (standard 8). Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo d.o.o. je največja zasebna zdravstvena ustanova v Sloveniji, ki od aprila 2008 v javnosti nastopa pod blagovno znamko Medical center Rogaška.

V Medical centru Rogaška je združena ekipa vrhunskih in priznanih strokovnjakov z različnih področij medicine, kot so gastroenterologija, kardiologija, dermatologija, radiologija, otorinolaringologija, ginekologija, urologija, alergologija, pulmologija, fiziatrija in ortopedija. Zelo uspešni smo na področjih estetske plastične in žilne kirurgije ter kirurgije roke; fizioterapije in balneoterapije; na področju preventivnih menedžerskih pregledov.

Smo ustanova, ki pod eno streho združuje zdravljenje z naravnimi faktorji (edinstvena naravna mineralna voda Donat Mg iz izvira) in sodobno medicino. Ponosni smo na standard ACI – Accreditaion Canada International, ki potrjuje visoko kakovost naših storitev in varnost naših postopkov po mednarodnih standardih odličnosti v kakovosti zdravstvene obravnave. Naši gosti prihajajo z različnih koncev sveta in veseli smo, da se k nam vračajo.

 


Sledite nam