fbpx

Ste izbrali pravo obliko vadbe?

Gibanje, Zanimivo

Redna telesna dejavnost je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje, zato je pomembno, da izberete pravo za vas.

Vam ne uspe, da bi pri določeni vadbi vztrajali več kot mesec dni? Za vas imamo dobro novico, težava ni v vas. Zadeva je precej preprosta, vsak oblika vadbe ne ustreza vsem, vi pa še niste našli take, ki bi vam odgovarjala. Vas zanima, kako vedeti, ali je vadba, ki jo trenutno obiskujete prava za vas ali morate izbrati drugo in vztrajati? Odgovorite si na ta 4 vprašanja!

1. Ali v vadbi uživam?

Ne gre za to, da ste z vadbo obsedeni, temveč za užitek do te mere, da nimate odpora do izvajanja in da vadbe ne jemljete kot neko zoprno obveznost. Vprašajte se – ali se bojim treninga? Če se počutite tako, potem ta vadba ni prava za vas.

2. Ali način vadbe ustreza mojemu življenjskemu tempu?

Naši urniki so natrpani in ni lahko redno vaditi, pa čeprav treninge radi obiskujete. Vam je trikrat tedensko po eno preveč? Če je vaš odgovor, da, potem s tako vadbo odnehajte in se raje vsak dan, v vsakem vremenu odpravite na sprehod, vključite še kakšno raztezno vajo, počepe in izpadne korake.

3. Ali imam družbo?

Če ste človek, ki pri vadbi potrebuje družbo in spodbudo, potem je malo verjetnosti, da boste vztrajali pri vadbi sami. Naj pa ta razlog ne bo odločilen, saj so športne dvorane idealno mesto za spoznavanje novih ljudi z enakimi interesi.

4. Ali je vadba učinkovita zame?

Verjetno je to najpomembnejše vprašanje, zato merite svoj napredek. Meritve opravite na začetku in potem po dveh mesecih. Vprašajte se: Ali lahko tečem hitreje in dlje? Ali lahko naredim več ponovitev? Se poznajo pozitivni učinki vadbe na mojem telesu? Če ne opazite nobenih pozitivnih rezultatov, potem je morda čas, da izberete drugo vadbo.

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.

 


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?