fbpx

Srečanje bolnikov s parkinsonovo boleznijo

Zdravje in bolezni

Kje in kako bo potekalo letošnje srečanje bolnikov s parkinsonovo boleznijo.

Društvo bolnikov s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami, Trepetlika, bo ob Dnevu za spremembe orgaiziralo srečanje bolnikov s parkinsonovo boleznijo. Prireditev se bo odvijala 21. aprila 2012 od 11. ure dalje, na OŠ Franceta Prešerna v Kranju.

Udeležbo na srečanju so potrdili tudi nekateri strokovnjaki s področja parkinsonove bolezni, prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med., nevrologinja Nina Zupančič in medicinska sestra Lidija Ocepek. Na omenjeni dan se bodo tudi znani obrazi s področja zdravstva preizkusili kot prostovoljci.

Srečanje bo potekalo kot pogovor. V začetku bo potekal kulturni program, ki so ga pripravili prostovoljci OŠ Franceta Prešerna, sledila mu bo predstavitev »Mape dobrega počutja«. Nato se bo odvijal pogovor z nevrologinjo Nino Zupančič Križnar, kjer bodo udeleženci lahko spregovorili o težavah s katerimi se srečujejo. Poudarek pogovora bo na nemotoričnih simptomih. S tem želijo organizatorji udeležence (bolnike in svojce) spodbuditi k premagovanju socialnih ovir.
Da bi se udeleženci še bolj povezali in vsaj za trenutek pozabili na vsakodnevne skrbi, bo turistični vodič poskrbel za prijeten ogled preurejenega mestnega jedra Kranja.

Vabljeni vsi bolniki, ter njihovi svojci, da se pridružite skupini aktivnih ljudi, ki želijo s svojim znanjem in izkušnjami izboljšati kakovost življenja bolnikov s parkinsonovo boleznijo.


Sledite nam