fbpx

Spoznanja moškega po ločitvi

Družina, Odnosi, Zanimivo

Nikoli ne prenehajte hoditi na zmenke. Nikdar in nikoli ne jemljite svoje žene za samoumevno. Ko ste jo …

Gerald Rogers se je ločil po šestanjstih letih zakona. Pred kratkim je objavil t.i. uradno izpoved na svojem blogu.

Nasveti o zakonu, za katere si je želel, da bi jih vedel že prej:

»Očitno je, da nisem strokovnjak za odnose. Vendar pa so mi stvari glede ločitve odprle drugačen pogled na zakon in si želim, da bi jih znal živeti že prej. Po tem, ko sem izgubil žensko, ki sem jo ljubil in zakon, ki je trajal 16 let, lahko delim nekaj spoznanj.«

Nikoli je ne prenehajte osvajati!

ljubezenNikoli ne prenehajte hoditi na zmenke. Nikdar in nikoli ne jemljite svoje žene za samoumevno. Ko ste jo prosili, naj se poroči z vami, ste ji obljubili, da boste vi tisti moški, ki bo vladal njenemu srcu in ga bo strastno ščitili. To je najpomembnejši in najbolj svet zaklad, ki vam ga je kadarkoli nekdo zaupal. Ona je izbrala vas. Nikoli ne pozabite tega in nikoli ne postanite leni glede vaše ljubezni.

Zaščitite svoje srce

Ravno tako kot ste se zavezali za zaščitnika njenega srca, morate z enakim zavedanjem varovati tudi svojega. Ljubite sebe celostno, imejte radi svet, vendar se zavedajte tistega posebnega prostorčka v vašem srcu, v kateremu je mesto le za vašo ženo in za nikogar drugega. Naj bo ta prostor vedno odprt zanjo, da jo lahko sprejmete in povabite k sebi, in da prav tako lahko kogarkoli in kadarkoli zavrnete, da bi vanj vstopil.

Zaljubite se znova in znova

Vedno se boste spreminjali. Niste več enaki ljudje kot ste bili takrat, ko ste se poročili in prav tako čez 5 let ne boste več takšna oseba kot ste danes. Spremembe bodo prihajale in zaradi tega bosta morala drug drugega izbrati vsak dan znova. Njej ni potrebno ostati z vami in če ne boste skrbeli za njeno srce, se lahko zgodi da bo srce namenila nekomu drugemu ali pa vas bo popolnoma odrezala iz svojega življenja in vam s tem odvzela možnost, da se kadarkoli vrnete. Zato je vredno, da se tudi danes bojujete za njeno srce ravno tako, kot ste se takrat preden ste jo osvojili.

Vedno opazite njeno najboljšo plat

Osredotočite se le na tisto, kar ljubite. Tisto na kar se osredotočite, tisto se bo razširilo. Če se boste osredotočili na stvari kar vas motijo, boste vedno pogosteje razdraženi. Če pa se boste osredotočili na tisto kar vam je všeč, ne boste zaužili nič drugega kot ljubezen. Osredotočite se na tiste točke, ki vas tako zelo prevzamejo ob katerih brez dvoma veste, da ste ravno zaradi vaše žene najsrečnejši človek na svetu.

Ni vaša naloga, da jo spremenite

Vaša naloga v odnosu je, da ljubite svojo ženo brez pričakovanj, in ne ta, da jo spremenite. In če se spremeni, jo ljubite enako kot prej … če vam je sprememba všeč ali ne.

Sprejmite popolno odgovornost za svoja čustva

Naloga vaše žene ni ta, da vas osrečuje in niti ni razlog za vašo žalost. Tisti, ki je odgovoren za vašo srečo ste vi sami in posledično se bo tudi vaše veselje prelilo v odnos in v ljubezen.

Nikoli ne prelagajte krivde

Na svojo ženo kadar boste jezni nanjo, saj se občutki sprožajo znotraj vas samih. Ker so občutki vaši, je vaša tudi odgovornost za njih. Kadarkoli občutite neprijetne občutke, si vzemite čas, da jih prepoznate in razumete kaj se dogaja znotraj vas in jim na ta način omogočite, da se umirijo. Vaša žena vas je pritegnila ravno zato, ker je to najprimernejša oseba, ki se lahko dotakne vseh vaših ran iz otroštva in jih sami le tako lahko resnično ozdravite. Ko jih boste ozdravili, bolečin ne boste več zaznavali skozi njo in boste spoznali, da konec koncev ni ona tista, ki jih dejansko povzroča.

Dovolite svoji ženi, da je takšna kot je

Moski ZenskajpgKadar je žalostna ali razburjena vaša naloga ni ta, da to popravite, vendar da ste preprosto ob njej in da ji daste občutek, da je tudi takšna sprejeta. Dajte ji občutek, do jo slišite, da je njena bolečina tudi za vas pomembna, saj vam daje možnost, da ste vi tisti steber na katerega se lahko vedno nasloni in zanese. V ženskah se konstantno dogajajo spremembe , rojevajo emocije in kakor se bo valj njenih čustev prelival navzven ali navznoter, vam bo ob tem, da ostanete močni, vsakič bolj zaupala in se vam odpirala na vseh področjih. Ne zbežite kadar je razburjena! Ostanite v trenutku in bodite močni, poleg tega pa ji dajte vedeti da ne greste nikamor. Resnično poslušajte kar vam sporoča skozi občutke in besede.

Bodite duhoviti

Ne jemljite sebe tako zelo resno. Smejte se. In nasmejte njo. Smeh naredi vsak trenutek veliko lažji.

Vsak dan napolnite njeno dušo

Naučite se vzljubiti njen jezik in poiščite način, ob katerem se počuti pomembno, vredno in cenjeno. Prosite jo, da naredi spisek 10. stvari, ki ji dajo občutek, da je ljubljena in si jih zapomnite, tako da vam bodo postale prioriteta v vsakdanjem življenju, njej pa bodo dale občutek, da je vaša kraljica.

Bodite prisotni

Ne dajte ji le svojega časa, vendar ji dajte vašo pozornosti, zbranost in dušo. Počnite vse kar vam zbistri misli, saj ste lahko takrat ko ste z njo, resnično z njo. Z njo ravnajte kot s svojo najpomembnejšo stranko. Ker to tudi je.

Bodite pripravljeni, da jo spolno zadovoljite

S svojo moškostjo jo popeljite jo v drug svet, dovolite si jo zaužiti in vsrkati s svojo močjo, da prodrete do najglobljih ravni njene duše. Naj se stopi v svoji ženski nežnosti in ve, da vam lahko popolnoma zaupa.

Ne bodite bedak

In prav tako se ne bojte biti bedak. Tako kot ona, boste tudi vi delali napake. Potrudite se, da ne boste delali prevelikih napak in kadar jih delate, se iz njih učite. Na tem svetu niste zato, da ste popolni. Le potrudite se biti ne pretirano neumni.

Dajte ji svoj prostor

Ženske so dobre kadar dajejo in še enkrat dajejo in včasih jo je treba opozoriti, da si mora vzeti čas zase. Tudi ženske potrebujejo prostor, kjer lahko poletijo v svoj svet in kjer lahko najdejo tisto, kar hrani le njihovo dušo. Če se boste naučili prepoznati trenutek, kjer bo lahko našla svoj prostor, se bo vsakič vrnila kot lastovica v svoje gnezdo (morda sem tukaj precej poetičen, vendar saj veste kaj mislim – povejte ji, naj si vzame svoj čas, še posebej takrat, ko imate otroke.

Bodite ranljivi

Ne rabite se pretvarjati, da je z vami ves čas vse v redu. Bodite pripravljeni deliti svoje strahove in občutke ter si dovolite hitro priznavati svoje napake.

Bodite iskreni

Če želite, da vam žena zaupa, morate biti pripravljeni z njo deliti vse. Še posebej stvari, ki jih pravzaprav niti ne želite deliti. Popolnoma ljubiti, odpreti srce in jo sprejeti k sebi takrat kadar se bojite, da ji takšni morda ne bi bili všeč, zahteva ogromno poguma. Ravno vaš pogum pa njej omogoči, da vas lahko ljubi takšnega kot ste, z vsemi vašimi temnimi in svetlimi kotički. Spustite masko … Če se počutite, da morate pred njo nositi masko in se ves čas kazati le v svoji najboljši luči, ne boste morali nikoli izkusiti vseh dimenzij ljubezni.

Nikoli ne prenehajte skupaj rasti

»Na mirujočem ribniku razsaja malarija, medtem ko je žuboreč potok vedno čist in svež«.

Atrofija je naravni proces kadar mišica preneha delovati in enako je z odnosom. Poiščita skupne cilje, sanje, vizije in jim skupaj sledita.

Ne obremenjujte se z denarjem

Denar je igra, poiščita način, s katerim bosta to igro lahko zmagala kot ekipa. Nikoli ne pomaga, kadar se igralci med sabo bojujejo. Poiščite način, kjer bosta drug drugega lahko spodbujala.

Odpuščajte hitro

in se raje kot na bremena iz preteklosti osredotočite na prihodnost. Ne dovolite, da vas ima vaša preteklost za talca. Razčistita napake, ki sta jih storila v preteklosti in se jih ne oklepajta, saj so kot sidro ki vajin odnos vleče navzdol. Onemogoča in otežuje rast vajinega odnosa. Odpuščanje prinaša svobodo. Spustita sidro in izberita ljubezen.

Vedno, vedno, vedno izberita ljubezen!

Na koncu je to pravzaprav edini nasvet, ki ga potrebujeta. Če je to vajina vodilna sila in rešilna bilka pri odločitvah, je ni stvari, ki bi uničila srečo v vajinem odnosu. Ljubezen bo živela večno!

Konec koncev zakon ne pomeni živeti srečno do konca svojih dni. Zakon pomeni delo. Ter zavezanost k skupnemu razvoju in želji, da ves čas vlagamo in ustvarjamo tisto, kar je vredno večnosti. Skozi to delo se rojeva sreča.

Zakon je življenje, zato je ob njem doživljal vzpone in padce. Zajema vse procese in zavedanje, da se korak za korakom učimo ljubiti iz vsake izkušnje in srkamo novo moč, da nanj lahko gledamo iz različnih kotov.

Vse to so lekcije, ki se jih je učil na neprijeten način. To so lekcije, ki jih je spoznal prepozno a vendar so to tudi lekcije, ki se jih je naučil in sprejel za naprej. Pravi, da je resnica takšna, da je imel zakon resnično rad in ko pride čas, ko se bo ponovno poročil, bo njegov zakon temeljil na vzdržljivost, ki bo premagala vsako nevihto, ki bo kadarkoli pridivjala mimo.

Če med branjem prepoznate modrost v njegovi bolečini, lahko zapise delite z mladimi možmi, ki imajo srca še vedno polna upanja in tudi tistim parom, ki so morda že pozabili kako ljubiti. Nikoli ne veš, če je kateri od teh mož v podobnem položaju, kot sem bil Gerald in mu njegove težko prislužene lekcije morda še vedno lahko prebudijo kanček zavedanja, da postane moški, na katerega njegova žena še vedno čaka.

Če vas ob branju članka obhajajo misli, da vaš zakon ni takšen, kot si želite, potem prevzemite vso odgovornost za svoj delež v odnosu, kljub temu, da vaša partnerica morda se ni pripravljena sodelovati s toliko truda, kot si želite. Sami se zavzemite za napredek svojega zakona, dokler še imate to možnost.

Avtor originalnega prispevka: Gerald Rogers

Vir: http://www.oddcrunch.com/divorced-man-words/0

Prevod: Medeja Mrgole

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo v redu.


Sledite nam