fbpx

Sofinancirani tehnični pripomočki za ljudi z okvaro sluha

Bolezni, Zanimivo

Danes je na voljo veliko pripomočkov za izboljšanje sluha, zato ne odlašajte in obiščite AUDIO BM slušne centre, kjer lahko tehnične pripomočke za boljše poslušanje, boljšo komunikacijo, večjo varnost in za splošno izboljšanje kakovosti življenja takoj praktično preizkusite in če so pravi za vas, tudi takoj odnesete domov.

sluh pripomočki

V svetovalnih centrih AUDIO BM se zelo trudijo, da so kakovostne rešitve dostopne vsem, zato večina tehničnih pripomočkov ne presega zneska, ki je določen z vrednotnico! V nadaljevanju si oglejte nekaj izmed pripomočkov, ki jih sofinancira ministrstvo.

OTROŠKA ELEKTRONSKA VARUŠKA – BABY MONITOR AMPLICALL 50/30

Pogoji preko zakona ZIMI:
Nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju, izjava o predvidenem datumu rojstva otroka, ki jo vlagatelj lahko vloži največ 30 dni pred predvidenim rojstvom oziroma 60 dni po rojstvu otroka.

Brezžični baby monitor, ki naglušnim omogoča, da slišijo jok svojega otroka ali glas drugih oseb, ko se ti nahajajo v drugih prostorih stanovanja ali hiše. Omogoča opozarjanje z zvokom, LED lučkami in vibriranjem. Glasnost in vrsto opozorila si lahko uporabnik nastavi po lastnih željah. Omogočeno je tudi nastavljanje občutljivosti naprave.

SVETLOBNO/ZVOČNI/VIBRACIJSKI/MOBILNI HIŠNI ZVONEC AMPLICALL 50/40

Pogoji preko zakona ZIMI:
Nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50-odstotna izguba sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti.

Brezžični zvonec monitor, ki naglušnim omogoča, da slišijo zvonjenje telefona, ko se ta nahaja v drugih prostorih stanovanja ali hiše. Omogoča opozarjanje z zvokom, LED lučkami in vibriranjem. Glasnost in vrsto opozorila si lahko uporabnik nastavi po lastnih željah. Omogočeno je tudi nastavljanje občutljivosti naprave.

VIDEOFON COMMEL

Pogoji preko zakona ZIMI:
Nad 95-odstotna okvara sluha po Fowlerju.

CONVERSOR PRO PLUS

Conversor Pro FM sistemi omogočajo lažje poslušanje in sproščene pogovore v predavalnicah, pisarnah, družbenih dogodkih, v avtu, v trgovini ali doma med gledanjem televizije ali poslušanjem radia.

Izdelani za udobje in diskretno uporabo. Conversor Pro se osredotoča na željene izvire zvoka, hkrati pa zmanjšuje hrup iz ozadja, kar naredi zvok veliko bolj čist in razumljiv. Tudi v hrupnem okolju se z dodatno jakostjo slušne aparate nekoliko razbremeni, kar omogoča čist in jasen zvok.

Uporabnik Conversor Pro lahko posluša zvoke, ki jih želi slišati tako, da izbere Zoom način delovanja, ki zagotavlja jasno poslušanje in je primeren za pogovore “ena na ena”. Za skupinske aktivnosti in druženja pa je bolj primeren vsesmerni način delovanja mikrofonov.

UPORABA: poslušanje sogovornika, poslušanje TV, šola, konferenca, teater, turistične skupine in raznovrstna predavanja.

INDUKCIJSKA ZANKA ZA TV LOOPHEAR600

Pogoji preko zakona ZIMI:
Nad 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju in pravica do uporabe slušnega aparata ali potrdilo o polževem vsadku.

LOOPHEAR600 se preprosto poveže s televizijo ali ostalimi zvočnimi napravami preko priloženega priključnega kabla, dodatno pa lahko zajema zvok tudi preko priloženega mikrofona. Poslušanje televizije ali glasbe je zelo kakovostno in povsem brez motenj v ozadju. Na indukcijsko zanko lahko priključite tudi stacionarno telefonsko linijo in tako se med dohodnim pozivom v indukcijski zanki aktivira tudi opozorilni zvok s katerim je poslušalec opozorjen na telefonski klic.

LOOPHEARH600 omogoča uporabnikom slušnih aparatov, da ti lahko doma poslušajo televizijo, radio, telefon, CD, iPod in ostale zvočne vire prek indukcijske zanke. To pomeni, da lahko uporabnik posluša določen zvočni vir brez motenj iz okolja. Poleg kakovostnega poslušanja niti ni več potrebne prevelike nastavitve jakosti na primer TV sprejemnika – in tako ni več motenja drugih oseb.

VIBRACIJSKA ZAPESTNA ROČNA URA CASIO

Pogoji preko zakona ZIMI:
Nad 90-odstotna okvara sluha po Fowlerju, starost najmanj 7 let.

Vibracijska zapestna ura CASIO ima vibracijski in zvočni način alarmiranja ali oboje hkrati. Poleg tega ima še odštevalnik časa, štoparico in prikaz časa za dva različna časovna pasova. Zaščitno steklo je iz mineralnega kristala odpornega na praske. Na LCD zaslonu, katerega je možno osvetliti s tipko, so prikazani digitalen čas in drugi podatki. Ura je tudi vodoodporna do 100 metrov globine. S priporočeno uporabo je predviden rok trajanja baterije do 10 let. Ura je težka 32 gramov in je na voljo v črni barvi.

VIBRACIJSKA ZAPESTNA ROČNA URA GEEMARC WATCH N SHAKE 10

Pogoji preko zakona ZIMI: Nad 90-odstotna okvara sluha po Fowlerju,

Vibracijska zapestna ročna ura Geemarc Watch n Shake je zelo elegantna, s klasičnim izgledom. Ima možnost nastavitve 4 alarmov z vibriranjem. Prikaza časa na LCD zaslonu je v obliki 12 ali 24 urnega formata, poleg tega pa prikazuje čas tudi analogno – s kazalci. Kazalci se samodejno sinhronizirajo z nastavitvijo časa na LCD zaslonu. LCD zaslon poleg časa prikazuje še datum in stanje baterije. Pas je iz usnja. Ura je vodoodporna do 3 ATM, oziroma do 30 metrov. Ura (oziroma baterija, ki je v njej) se polni na sončno svetlobo ali na svetlobni polnilec, ki ga je mogoče naročiti ločeno.

Imate vprašanje, ste v dilemi in ne veste, na koga se obrniti? Na voljo vam je svetovalec – Franci Urankar. Vprašajte ga na forumu Slušni aparati in zaščita sluha ali poiščite informacije  na http://www.audiobm.si.

Preberite tudi:


Sledite nam