fbpx

Le 23 odstotkov anketirancev zaupa vodstvu svoje zaposlitve

Zanimivo

Slovenci imamo naposled priložnost, da zadovoljstvo s svojimi delodajalci primerjamo z zadovoljstvom drugih Evropejcev na delovnem mestu. Rešite mednarodno primerljivo anketo HappyIndex na MojeDelo.com in pomagajte iskalcem zaposlitve poiskati dobre delodajalce pri nas.

Dobro počutje na delovnem mestu je ključnega pomena, saj tam preživimo dobršen del svojega dneva. Naša zaposlitev nas lahko navdihuje, nam širi obzorja, nas navdaja z optimizmom in zagonom za nove karierne podvige ali pa nas navdaja z občutkom, da stagniramo, smo premalo cenjeni in premalo plačani za svoje delo. V katerem opisu se prepoznate?

Zadovoljni zaposleni so največje bogastvo

Za vašo uspešnost na delovnem mestu, s tem pa tudi uspešnost podjetja, v katerem ste zaposleni, je vsekakor bolje, če ste se prepoznali med prvimi. Delavec, ki na svoje delovno mesto prihaja rad, je namreč bolj motiviran, angažiran, manjkrat odsoten z delovnega procesa in se manj verjetno ozira za drugimi delovnimi mesti. Z zadovoljnimi in pripadnimi zaposlenimi je podjetje bolj konkurečno drugim, lažje pridobi kakovostne kadre in se lažje odziva na hitre spremembe na trgu.

Vodstva uspešnih podjetij se zato zavedajo, da so motivirani zaposleni njihovo največje bogastvo in so v kader tudi pripravljena vlagati na načine, kot so primerno plačilo, pohvale, priznanja, izobraževanja, usposabljanja ter z redno, dvosmerno in spodbudno komunikacijo.

Katera podjetja pri nas imajo zadovoljne zaposlene?

Na to vprašanje lahko pomagate odgovoriti prav vi. Največji zaposlitveni portal pri nas MojeDelo.com vas vabi, da rešite 5–10 minut trajajočo anketo HappyIndex®/AtWork francoskega podjetja ChooseMyCompany in Univerze v Parizu, ki meri zadovoljstvo zaposlenih na trgu dela v Sloveniji, rezultati pa bodo primerljivi z evropskimi. Anketa meri zadovoljstvo delavcev glede na strokovni razvoj, spodbudno delovno okolje, vodstvo, priznanja in nagrade, ponos ter zadovoljstvo. Odgovori ostajajo strogo anonimni.

Kaj kažejo prvi rezultati pri nas?

Prvi rezultati ankete kažejo na to, da je pri slovenskih delodajalcih na področju zadovoljstva zaposlenih še veliko prostora za izboljšave. Le slabih 23 odstotkov anketirancev namreč meni, da imajo pri trenutni zaposlitvi dobre dodatne ugodnosti, le 23 odstotkov anketirancev zaupa vodstvu svoje trenutne zaposlitve, le četrtina anketirancev v svoji trenutni zaposlitvi vidi možnost napredovanja, in le četrtina anketirancev meni, da njihova plača ustreza njihovi službi in odgovornostim. V pomoč pri iskanju ustreznejših delodajalcev bodo iskalcem zaposlitve nedvomno tudi rezultati ankete na MojeDelo.com.

Anketa je prisotna že v več kot 90 državah po vsem svetu, za iskanje delodajalcev z zadovoljnimi zaposlenimi pa jo je uporabilo že več kot milijon iskalcev zaposlitve.


Sledite nam