fbpx

Soba brez knjig je podobna telesu brez duše

Zdravje in bolezni

Že Cicero je nekoč dejal, da je soba brez knjig podobna telesu brez duše.

Že Cicero je nekoč dejal, da je soba brez knjig podobna telesu brez duše. Ker pa narava v poletnih mesecih vabi z vsemi svojimi čari, se ljudje v tem času poslužujemo branja tudi na prostem.

V Škofji Loki so se odločili, da v ta namen izkoristijo vrt Sokolskega doma, ki se bo v obdobju med 14. junijem in 8. julijem prelevil v bralnico na prostem.

7F3BCDB6-B09B-11E1-B4AA-540A66B94067

Obiskovalcem bodo v objemu zelene oaze sredi tisočletnega mesta na voljo knjige, revije in časopisi. Bralnica bo odprta vsak dan med 17.00 in 21.00, poleg branja pa so se organizatorji odločili, da obiskovalcem ponudijo tudi pester spremljevalni program.

Za otroke bo vsak dan ob 18.00 na sporedu glasno branje pravljice, za tiste malo starejše pa se bodo v tem obdobju zvrstila predavanja, delavnice, literarni in glasbeni večeri. Izvedeli bodo lahko kaj več o kreativnem razmišljanju, ponovili osnove pravopisa, prisluhnili glasnem branju knjig ter mladim glasbenim talentom.

C35B426A-B09B-11E1-95DF-540A66B94067

Za natančnejši razpored lahko obiščete Facebook profil bralnice (Bralnica na vrtu Sokolskega doma) ali pa vprašanje pošljete na naslov [email protected].

Če si želite junijske popoldneve popestriti z branjem na prostem, je Bralnica na vrtu Sokolskega doma v Škofji Loki prava izbira.


Sledite nam