fbpx

Slovenska Karitas – Pomoč v stiski

Intervju, Video

Slovenska Karitas je v letu 2010 z zbranimi sredstvi pomagala 157.000 ljudem v stiski po vseh slovenskih krajih.

Slovenska Karitas je v letu 2010 z zbranimi sredstvi pomagala 157.000 ljudem v stiski po vseh slovenskih krajih.

Glavnino materialne pomoči družinam, otrokom in starejšim je razdelila v hrani, obleki, higienskih pripomočkih, v obliki plačila najnujnejših položnic in v obliki šolskih potrebščin. V sklopu materialne pomoči je bilo razdeljenih 2.700 ton hrane, 15.570 oseb prejelo pomoč v obliki plačila položnic, več kot 500 družin je prejelo neposredno denarno pomoč ob poplavah, 10.222 otrok je prejelo šolske potrebščine.

Prisluhnite kratkem intervjuju, v katerem Peter Tomažič, predstavnik Slovenske Karitas, podrobneje predstavi zaključeno humanitarno akcijo, s pomočjo katere so z osnovnošolskimi delovnimi zvezki različnih založb, razveselili šoloobvezne otroke, pred začetkom šolskega leta. Razkril je tudi, kakšne so trenutno največje potrebe oseb v stiski in kam se lahko obrnete, če želite pokloniti kakšno stvar.

Vabljeni k ogledu 1. in 2. dela intervjuja.

 

 

 

Vabljeni k obisku forumov portala Med.Over.Net, kjer lahko anonimno zapišete svojo izkušnjo, zaupate težavo, povprašate za nasvet ali mnenje, ter pomagate z nasveti tudi drugim. Vabljeni na forume:

 


Sledite nam