fbpx

Slojenčki pridobivajo zaupanje donatorjev

Obvestila, Zanimivo, Zdravje otrok, Žensko zdravje

Donatorji so akciji zaupali in skupaj zbrali 258.315 €, ki jih bodo v porodnišnici porabili za …

Ginekološka klinika Ljubljana je na dogodku za donatorje izrazila zahvalo vsem, ki pomagajo obnavljati “Novo” ljubljansko porodnišnico (Klinični oddelek za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana). Porodnišnica je bila zgrajena s samoprispevkom pred 30 leti in od takrat neprekinjeno deluje. V njej se je rodilo že več kot 185 000 novorojenčkov.

Nekateri prostori in oprema so se obrabili, nekaj jih je postalo s časom zastarelih ali slabše funkcionalnih za današnje potrebe in zato potrebujejo nove. Ker ustanovitelj (država) in UKC Ljubljana ne moreta zagotoviti vseh sredstev za obnovo stavbe in opreme, so se na pobudo energičnih žensk, mladih mamic, v Ultrazvočnem društvu z veseljem odzvali na njihove ideje o dobrodelni akciji in ponujeno pomoč ter spomladi leta 2016 začeli z akcijo Slojenčki, ki učinkovito dopolnjuje aktivnosti zbiranja sredstev Ultrazvočnega društva in Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom.

Akcija Slojenčki uživa podporo vodstva Ginekološke klinike in UKC Ljubljana, ministrice za zdravje, gospe Milojke Kolar Celarc, predsednik države Borut Pahor pa je prevzel častno pokroviteljstvo.

»Akcijo smo začeli na Radiu 1 in v gledališču SiTi teater z dobrodelno predstavo »Še vedno mame«. Prispevke zbiramo s pomočjo SMS sporočil (vsi slovenski operaterji so ponudili brezplačno odzivnik na POROD5). Na povabilo so se odzvala tudi mnoga slovenska podjetja in posamezniki z večjimi nakazili. Odziv je bil dober in nakupili smo že nekaj opreme ter opremili porodne sobe. Žal pa do sedaj zbrana sredstva (258.315 €) še ne zadostujejo za vse potrebe, ki jih imamo v Porodnišnici, zato akcija poteka še naprej,«

pove doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica Ultrazvočnega društva in predstojnica Kliničnega oddelka za perinatologijo Ginekološke klinike Ljubljana.

Pogled v Porodnišnico Ljubljana pred akcijo Slojenčki

V porodnih sobah bi bilo potrebno zamenjati strop, potrebovali bi nove porodne postelje, operacijske luči, vozičke za zdravila in medicinske pripomočke, vozičke za perilo in dodatno dvigalo, ki bi povezovalo sprejemno ambulanto s porodnim blokom in oddelkom za ogrožene nosečnice ter bi zagotovilo, da lahko porodnice hitro prepeljemo v porodni blok ali na ustrezen oddelek. Včasih se zelo mudi, obstoječa dvigala pa so preobremenjena in počasna, zato se včasih predolgo čaka na nujni prevoz. V poletnim mesecih velik problem predstavlja sistem ohlajanja prostorov zaradi dotrajanih oken in neustreznega ohlajevalnega sistema. Več >>> 

Donatorji akcije Slojenčki

Akcijo so poleg ministrice za zdravje in predsednika republike podprli številni posamezniki in podjetja. Med njimi: Zavarovalnica Triglav, Arih Oglaševalska agencija, Telekom, Čeferin Barbara in Aleksander, Titusplus d.o.o., Hofer, Zavod Med.Over.Net, Korona, Panna Plus, MOL Slovenija, Pala trgovina in storitve, Fini oglasi, Dnevnik, Siti Teater, Rotary Club Ljubljana, Unija računovodska hiša, Boston consulting group, PAN-JAN, Mercator, MDM, Jezeršek, Prva osebna zavarovalnica, DM Drogerie Markt in drugi posamezniki.

Utrinki z dogodka:


Sledite nam