fbpx

Slikanica 7 ujetih junakov za prepoznavo čustev lovi zadnje dni

Obvestila, Odnosi v družini, Zanimivo

Junaki v zgodbi predstavljajo osnovna čustev, ki bi jih otrok moral znati prepoznati, izražati in se o njih pogovarjati.

Zgodba Slikanica 7 ujetih junakov, avtorice Mateje Debeljak, govori o 7 junakih, ki jih je gospod Kvadrat (razum) zaprl globoko v votlino. Gospod Kvadrat ne dovoli, da junaki pridejo iz votline na svobodo. Gospod kvadrat se boji življenja in mehkobe, saj bi potem postal ranljiv.

Zgodba slikovito in duhovito oriše vsakega junaka posebej in otroku preprosto razloži, kdaj junak želi na plano. Vsak od junakov je eno od osnovnih čustev, ki bi jih otrok moral znati pri sebi prepoznati in se jih naučiti izražati ter se o njih pogovarjati. Z Merilcem čustev (na katerem najde otrok vseh 7 junakov) bo otroku mnogo lažje povedati, kako se počuti.

Otroku na preprost način razloži, kako igra gospoda Kvadrata in junakov poteka ter kdaj se bi lahko končala. In da je svet čustev barvit in bogat.

Slikanica 7 ujetih junakov je priročnik, ki odpira vrata v svet, ki bi moral biti bolj osvetljen in o katerem je potrebno govoriti, če želimo, da bodo otroci notranje celoviti.

z_junakov_debeljak1

O slikanici

Slikanico ima 44 strani čudovitih ilustracij Laure Pompe Sterle, je trdo vezana in A4 formata. Pisava in oblika besedila sta prilagojeni dislektikom. Vsaki slikanici bo priložen MERILEC ČUSTEV, na katerem otrok lahko na skali pokaže intenzivnost čustva, ki ga doživlja. Otrok Merilec čustev lahko obesi na steno in ima tako vsakodnevno pomoč in osnovo za pogovor.

Končna cena slikanice bo 24 EUR, če tukaj podprete naš projekt pa si jo lahko zagotovite že za 20 EUR z vključeno poštnino!

Nagovor avtorice:

Mateja Debeljak je univerzitetna diplomirana socialna delavka, moderatorka foruma Vrnitev k sebi. Preberite več o njenem delu na forumu.


Sledite nam