Skrivnost za dober sendvič je …

anonimni uporabnik, 23. november 2015
Ostalo

Priprava sendvičev ima dolgo tradicijo, saj so ga izumili že v 17. stoletju, da bi siru Johnu Montagu iz rodbine Sandwich med …

Priprava sendvičev ima dolgo tradicijo, saj so ga izumili že v 17. stoletju, da bi siru Johnu Montagu iz rodbine Sandwich med kvartopirskim dvobojem omogočili malico, ne da bi moral prekiniti igro. Ta priročen obrok so navdušeno sprejeli in ga posvojili Američani, kasneje pa je postal nepogrešljiv prigrizek v neštetih kreativnih različicah po vsem svetu.

Sendviči so priročen način za potešitev lakote na poti, česar se zaveda tudi OMV Slovenija. Na svojih bencinskih servisih OMV VIVA gostom ponujajo široko izbiro svežih VIVA sendvičev, skrbno pripravljenih iz sestavin visoke kakovosti lokalnega porekla.

priprava-sendivca

»Svežino zagotavljamo s peko žemljic neposredno na prodajnem mestu, preverjenimi dobavitelji ter natančno predpisanimi standardi glede priprave, postopkov dodatne toplotne obdelave in načinov serviranja. Pri izbiri sestavin sledimo željam gostov. Tako recimo pri pripravi žemelj in baget postopoma uvajamo tudi tradicionalna žit in dodatke superživil,« je pojasnil Boštjan Vovk, vodja oddelka gastronomije v OMV Slovenija. Skrivnost za pripravo odličnega sendviča tiči v pravilnem zaporedju sestavin in preizkušeni kombinaciji okusov. Vendar, kot poudarja Vovk, je za odličen sendvič potrebno še nekaj: »Dober sendvič je tisti, ki zadovolji in ne le poteši. Najpomembnejše je, da je pripravljen z občutkom, še raje pa z ljubeznijo.«

Predlog Boštjana Vovka za pripravo prvovrstnega sendviča

Stavim na drznejše kreacije, ki pa morajo biti uglašene. Recimo suh paradižnik, pesto iz črnih oliv, štručka z mediteranskimi začimbami in trakovi pečenih piščančjih prsi na posteljici iz rukole. Težko si predstavljam sendvič brez sveže zelenjave, pri sestavljanju pa se izogibam mastnim in obilnim namazom.

Novinarji so se pomerili na prvem tekmovanju v pripravi sendvičev

Novinarji, ki vsak dan poročajo o aktualnih zgodbah, so tokrat odložili peresa in se pomerili v sestavljanju VIVA sendvičev. Tekmovanja na bencinskem servisu OMV Grosuplje Cikava se je udeležilo osem novinarskih ekip, najboljši sendvič, ki se bo uvrstil tudi v VIVA ponudbo, pa je po mnenju strokovne žirije sestavila Dnevnikova ekipa.

Na bencinskem servisu OMV Grosuplje Cikava se je odvilo prvo novinarsko tekmovanje v pripravi sendvičev, ki se ga je udeležilo osem medijskih ekip. Predstavniki sedme sile so tudi tokrat dokazali, da premorejo ogromno domišljije, saj so iz kakovostnih sestavin ustvarili številne nove kombinacije, ki so hitro izginile iz pladnjev. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali zmagovalec šova MasterChef Slovenija Sašo Miljuševič, vodja oddelka gastronomije pri OMV Slovenija Boštjan Vovk in pekovski strokovnjak Rok Kejžar, je po napetem boju odločila, da je zmagala ekipa Dnevnika s sendvičem VIVA Šut, drugo mesto pa sta si delili ekipi Ekipe SN in Avto fokusa.

Tekmovalci-so-premišljeno-izbirali-med-številnimi-sestavinami

Kako izviren je bil zmagovalni par pri ustvarjanju novega sendviča, se boste lahko na bencinskih servisih OMV z VIVA ponudbo prepričali tudi sami, saj bo sendvič VIVA Šut postal v kratkem del VIVA ponudbe.

Po izboru uredništva

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
19.03.2024 ob 02:01
296,659
18.03.2024 ob 19:10
112,964
18.03.2024 ob 22:33
Preberi več

Več novic

New Report

Close