fbpx

Si za izziv? Javno nastopanje in telesna govorica

Dogodki, Novice, Zanimivo

Si upate sprejeti izziv, da spoznate svoje potenciale, izpopolnite svoje komunikacijske sposobnosti, navdušite s svojim javnim/poslovnim nastopom in tudi zastavite ter …

Si upate sprejeti izziv, da spoznate svoje potenciale, izpopolnite svoje komunikacijske sposobnosti, navdušite s svojim javnim/poslovnim nastopom in tudi zastavite ter uresničite svoje cilje (poslovne in osebne)? Zakaj se ne bi v svoji koži počutili odlično?

Vabimo vas v šolo javnega nastopanja in celostne komunikacijske ter poslovne preobrazba. Gradili bomo na vaših komunikacijskih veščinah, poslovnem nastopu in osebnem stilu, odkrivali vaše potenciale in izboljšali vašo samopodobo.

Zakaj?

Naučili se boste biti močni in to moč aktivirati ko jo potrebujete, samozavestno nastopati in odločno komunicirati ne glede na situacijo. Naučili se boste pravilno postaviti svoje telo (samozavestna drža, pravilno dihanje, odprt glas), s tremo pa bomo za vedno opravili saj se boste naučili tehnik kako jo obvladati, ko boste izražali svoje mnenje ali ko boste nastopali pred skupino ljudi. Veliko časa bomo namenili tudi našim lastnim omejujočim prepričanjem in lastnim zaviralcem. Spoznali jih bomo in jih presegli. Kako? Tudi s pogledom vase.

Kako?

Z uporabo različnih tehnik vam bomo ponudili vpogled v vaš način vedenja oziroma delovanja, ki povzroči določeno obnašanje. S tem zavedanjem bo tudi sam program prilagojen razvijanju in razumevanju vaših vrlin ter izboljševanju slabosti, pri vašem javnem in poslovnem nastopu in vaši komunikaciji.
Teorijo združujemo z veliko prakse in realno izkušnjo iz vašega vsakdanjega življenja. Treniramo, vadimo, simuliramo komunikacijske situacije iz vašega realnega življenja in delovnega okolja. Pripravimo »na vašo kožo« pisane različne vaje, ter za namen treninga, posnamemo vse vaše nastope in vaje ki jih takoj analiziramo (diskretno). Aktivno gradimo na tipu nastopa in komunikacije, kjer imate največji potencial in vam tudi najbolj odgovarja.

povej_na_glas-2

Kakšna je vsebina?

Program zajema 10 modulov

1. modul: Kdo sem in kaj želim – uvod v javno nastopanje
o Spoznavanje in prvi uvodni nastop pred kamero
o Test profila in testiranje vaših komunikacijskih spretnosti
o Prvi vtis, kako vplivamo na sogovornika, volja do govora
o Javni – poslovni nastop – moč izgovorjene besede (Kaj povedati, kako povedati in kako iz sebe narediti govornika-co?)
o Kje sem in kam želim

2. modul: Razumevanje lastnih vzorcev delovanja – komunikacija
o Komunikacijski model posameznika – delovanje posameznika
o Kako naši filtri prepričanj vplivajo na naš pogled na drugega
o Naša neverbalna komunikacija in nezavedni znaki, ki jih oddajamo
o Pisanje in piljenje vsebin
o Vaje in vaje in vaje

3. Modul: Moji viri in moja energija – priprava na nastop
o Psihična priprava na nastop ( mentalne in sprostitvene tehnike obvladovanja treme)
o Delo s samopodobo (JAZ in moja podoba)
o Omejujoča prepričanja
o Od kje črpam energijo
o Priprava na nastop
o Vaje in vaje in vaje

4. Modul: Aktivacija – samozavest in moja karizma
o Kako aktiviramo um
o Kako aktiviramo telo
o Kako aktiviram pravi dih – dihalna tehnika
o Vaje za glas

5. Modul: Razumevanje mojega delovanja – meje moje komunikacije so meje mojega sveta
o Moji največji zaviralci, ki mi stojijo na poti, ter kako jih odpravim
o EQ komunikacija
o Konfliktne situacije in kako jih obvladovati
o Igra vlog
o Odličnost v nastopu (javnem, poslovnem, osebnem, prodajnem …) in bonton govornika.
o Vaje, vaje, vaje 

6. Modul: Postavitev telesa – neverbalna govorica in forma
o Kaj govori moje telo – ozaveščanje
o Samozavest telesa – samozavestna drža
o Mehčanje giba
o Naše telesno vpliva na naše misli
o Vaje, vaje, vaje

7. Modul: Moji skriti potenciali – nov pogled, novo delovanje
o Skupinski komunikacijski coaching
o Moje sence»body work« in »expressive art therapy«
o Odličnost nastopanja (kamera: izjava TV, radio, intervju, govor, prezentacija)
(Nastop pred kamero, v TV studiu, kako sodelovati v diskusiji (za in proti), priprava na soočenje, intervju, izjava, nastop pred mikrofonom, nastop kot celota)
o Vaje, vaje

8. Modul: Motivacija in realizacija ciljev – poslovna odličnost
o Samo motivacija in kako uporabiti vzvode (motivaktor)
o Načrt umeščanja novih prepričanj
o Aktivacija skritih potencialov za dosego ciljev (združevanje nebesednega in besednega v učinkovito celoto)
o Okrogla miza z gosti iz poslovnega sveta – izzivi in priložnosti tukaj in zdaj
o Vaje, vaje, vaje 

9. Modul: Osebni stil – moja prepoznavnost
o Prava podoba je pristna podoba – kako jo oblikovati
o Obleka pove več kot 100 besed
o Kako se hitro prilagodimo različnim poslovnim priložnostim
o Kako izbrati prava oblačila zase
o Mali triki velikih mojstrov

10. Modul: Zaključna delavnica Kam sem prišel in »folow up«
o Ponovna povezava – vzpostavitev stabilnosti
o Zaključni nastopi pred kamero (Celovit nastop: kaj in kako povem, kakšna je moja samopodoba in moja podoba, kako v nastopu obvladujem sebe (um, čustva,telo)).
o Zaključna analiza
o Podelitev diplom

Več o metodologiji dela

Delo v majhni skupini (maksimalno 12 udeležencev), individualni pristop (Analiza vedenja , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja), intenzivno delo z veliko vaje, takojšna povratna informacija (feedback) in usmerjenost na vaš napredek, vaje in snemanje s kamero za namen analize in refleksije nastopov, diskretnost in individualni coaching.
Program šole zajema 10 skupinskih srečanj in spremljanje učinkovitega doseganja ciljev posameznika s pomočjo različnih metod. (executive coaching, jungian coaching, transkacijska analiza, expresive art therapy, nevrolingvistično programiranje).

Proaktivno boste delovali celotno obdobje, saj trening zajema tudi redne mesečne naloge, skozi katere boste spoznavali sebe, vadili vse na novo odkrito v realnem poslovnem življenju, opazovali sebe in druge, odkrivali lastne vzorce in razvijali svoj komunikacijski in poslovni potencial. Za vsa vprašanja in nasvete vam bo na voljo vaš osebni coach, s katerim boste v času treninga, preverjali vaš napredek (po telefonu ali e-srečanje). Na vsaki skupinski delavnici bomo skupaj predebatirali vaša razmišljanja, ideje in tudi dileme, ki so se vam pojavile tekom izpolnjevanja nalog.

Kaj boste pridobili?

Naučili se boste samozavestnega javnega nastopanja in odločne komunikacije. Spoznali boste učinkovite metode reševanja vaših težav. Prepoznali svoje skrite talente pri reševanju vaših osebnih in poslovnih izzivov. Spoznali boste, kaj so ovire, ki vam onemogočajo, da ste osebno in poslovno uspešni. Pridobili boste razumevanje in vedenje, kako biti odgovoren do sebe in drugih. . Takšno izobraževanje pa je tudi posebna izkušnja skozi katero vsak udeleženec pridobi nova znanstva iz katerih lahko nastanejo trajna zavezništva.
Postali boste komunikacijsko celovita in samozavestna oseba, kar se bo odražalo na vseh vaših nadaljnjih javnih, poslovnih in osebnih nastopih.

Kakšna je vaša investicija in kaj vključuje kotizacija?

Kotizacija za intenzivni 60 urni trening, 10 srečanj, za eno prijavljeno osebo znaša 960,00 € + ddv, za več prijavljenih oseb iz iste organizacije pa 912,00 € + ddv na osebo.

Pri plačilu v enkratnem znesku vam priznamo 5% popust.

ZGODNJE PRIJAVE: Za prijave do 16. 3. 2015 vam nudimo 10% popust in znaša kotizacija za eno osebo 864,00 € + ddv.

UGODNOSTI: Fizičnim osebam nudimo 22% popust. Možnost plačila na tri obroke za fizične osebe (3 X 296,00 €).

DARILO: Vsak udeleženec prejem tudi darilo: 1x individualni poslovni ali komunikacijski coaching.

Kotizacija vključuje strokovna predavanja, skupinski in individualni coacing, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, snemanje vseh vaših nastopov in druge vaje, DVD z vašimi posnetki nastopov in vaj, obsežno uporabno seminarsko gradivo, pisno analizo vseh vaših nastopov in napotki za naprej, vaš test analize profila oz. komunikacijska analiza, potrdilo o udeležbi na delavnici, napitke in prigrizke med odmori. Lokacija treninga – Prostori šole PNG, Rudnik, Ljubljana.

Kakšni so termini oz. časovni razpored srečanj?

Srečanja po modulih bodo potekala: vsak četrtek (in dva petka) od 16.30 do 20.45 ure.
Prvo srečanje bo 16. 4. 2015.
Termini po modulih:
1. modul: 16.04.2015,, 2. modul: 17.04.2015, 3. modul: 7.05.2015, 4. modul: 14.05.2015, 5. modul: 15.05.2015(petek), 6. modul: 21.05.2015, 7. modul: 28.05.2015, 8. modul: 4.06.2015, 9. modul: 11.06.2015, 10. modul:12.06.2015, (petek).
+ darilo: 1 x individualni poslovni in osebnostni coacing (termin se uskladi z vsakim udeležencem posebej, tednu 15.-19.6.2015)

Kdo bo z vami ?

Šola Povej naGlas združuje vrhunske licencirane in certificirane coache (executive coach, komunikacijski coach, NLP coach, jungian coach, expressive art therapy), specializirane za določena področja in potrebe klientov, ki so odlični trenerji in predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami, tako v medijskem kot poslovnem svetu. (Simona Rakuša, Jasna Knez, Maja Martina Merljak, Anja Križnik Tomažin, Anja Vogrič, Kristina DeVentus in gostje iz poslovnega sveta). Več o predavateljih si lahko preberete na spletni strani www.povejnaglas.si.

In še naša misel:  Velika napaka je, če se učimo sloga nastopanja, ki ne izhaja iz nas! Dovolite nam, da ga  najdemo v vas. 

Zagotavljamo vam 100% zadovoljstvo s programom.  

Oglasno sporočilo


Sledite nam