fbpx

Si upaš sprožiti revolucijo?

Obvestila, Zanimivo, Življenjski slog

Za organizacijo inovativnega vikenda se je v sodelovanju z ABC pospeševalnikom odločil tudi Lidl Slovenija.

Lidlov Hackathon: Si upaš sprožiti revolucijo  v Lidlovih trgovinah?

Ste kdaj vstopili v trgovino in razmišljali, kaj vse bi lahko izboljšali? Zdaj lahko svoje ideje uresničite. Ne samo to, zanje boste lahko tudi bogato nagrajeni. A pozor, prijave na Lidlov Hackathon so odprte le do 12. septembra. Če želite prav vi začeti revolucijo v Lidlovih blagovnicah, morate torej pohiteti!

Lidl v iskanju inovativnih rešitev skupaj z ABC poslovnim pospeševalnikom pripravlja poslovni hackathon, ki bo potekal 17. in 18. septembra v Ljubljani. A kaj hackathon sploh pomeni?

Termin je sestavljen iz besed hack in marathon ter pomeni dogodek, kjer se zberejo raznorazni programerji ter neutrudno rešujejo oz. ”hekajo” različne izzive. Cilj so inovativne rešitve, novi programi in aplikacije. V zadnjih letih pa so vzpon doživeli poslovni hackathoni, ki se udeležujejo ljudje z vseh področij, ki imajo inovativne ideje ali bi se radi spopadli z raznimi poslovnimi izzivi.

Za organizacijo inovativnega vikenda se je v sodelovanju z ABC pospeševalnikom odločil tudi Lidl Slovenija. Martin Kokol, direktor skupnih služb v Lidlu Slovenija, pravi, da je njihovo leto znamenju navdiha, ki ga iščejo tudi v zanimivih rešitvah in drznih idejah kupcev in zaposlenih. Ideje so lahko s področja nakupne izkušnje, logistike, promocije, računovodstva ali kakršnekoli drugi uporabne rešitve. V Lidlu so pripravljeni prisluhniti in tudi preizkusiti ideje izven standardnih okvirjev, saj pravijo, da stremijo k stalni rasti in nenehnim izboljšavam.

Hackathona se že zelo veselijo, zmagovalce pa bodo nagradili z Lidlovimi boni v vrednosti 1000 evrov.

Hackathona se veselijo tudi v ABC pospeševalniku, ki je letos organiziral ali vsaj podprl vse večje podobne dogodke v Sloveniji – med drugim Nasa Space Apps Challenge, BIC International Business Hackathon in Dragon Hack Ljubljana. Hackathoni so se izkazali za dinamične dogodke, ki lahko v podjetja vnesejo ravno pravo mero startup razmišljanja in rešitev. Generalna direktorica ABC pospeševalnika Ljubljana, Urška Jež, je dejala, da so v Lidlu prepoznali inovativno žilico in dinamičen pristop ter da bi prav ta hackathon v Sloveniji lahko odprl nova obzorja nakupovalne izkušnje.

lidlHeckatonPrva

Tudi ABC pospeševalnik bo nagradil zmagovalce – ti bodo namreč imeli možnost sodelovanja v njihovem novem trimesečnem pospeševalnem programu. Kot vsi dosedanji programi bo tudi ta kar nekaj podjetij dvignil na čisto nov nivo in spremenil življenja precej mladim podjetnikom.

Če radi rešujete izzive, vam bo Lidlov inovativni vikend pisan na kožo. Na dosedanjih hackatonih je vladalo odlično vzdušje, udeleženci so sklenili nova poznanstva, nekateri so odnesli nagrade, drugi nove službe, tretjim pa je dogodek celo spremenil življenje. Zakaj ne bi bili tudi vi med njimi?

Lidlov inovativni vikend bo sprejel največ 100 udeležencev in bo potekal 17. in 18. septembra v Ljubljani. Prijave lahko oddate do 12. septembra do 12. ure na povezavi abc-accelerator.com/lidl-hackathon. Tukaj lahko izveste tudi več o samem dogodku.

Prijavite se in tudi vi doživite vznemirljivo atmosfero hackathona.


Sledite nam