fbpx

Šentjanževka: veselje do življenja iz narave

Novice, Zanimivo

V zadnjih letih je bila šentjanževka predmet raziskovanja v številnih kliničnih študijah. Vsi podatki, ki jih zajemajo..

Vsakdanji vrvež in stalen stres niso za tiste s slabimi živci. Če je napetost prevelika, duševno stanje trpi. Razpoloženje je na dnu, pomanjkanje zagona, pobitost in strah se krepijo: čedalje resnejši duševni znaki vas vodijo k iskanju koristnih nasvetov strokovnjakov. Vendar se pomoč lahko najde tudi v naravi: šentjanževka vam prinese nazaj veselje do življenja na nežen, naraven in varen način.

Depresivna razpoloženja imajo lahko različne vzroke. Pomanjkanje svetlobe v hladni sezoni, kot tudi čas duševne stiske ali obdobja hormonskih sprememb (npr. pri menopavzi) lahko sprožijo tovrstna počutja. Raziskovalci so ugotovili, da stanja duševne zagrenjenosti izvirajo iz metaboličnih motenj v možganih. Ravnovesje živčnih prenašalcev, odgovornih za razpoloženje, zagon in spanje, se poruši. Za ponovno razvedritev razpoloženja v pravem pomenu besede pomaga moč iz zakladnice narave. Tukaj najdemo šentjanževko, dolgo uveljavljeno zdravilno rastlino, ki prinaša sonce nazaj življenju in predstavlja blago razvedrilo.

Popolnoma naravno do duševno dobrega počutja

Naravne sestavine šentjanževke spodbujajo nastajanje razpoloženjskih hormonov serotonina in dopamina in izboljšajo medsebojno delovanje živčnih celic in živčnih prenašalcev v možganih. Melanholične misli zbledijo – sproščenost, nova energija in veselje do življenja se na naraven način vzpostavijo. Za učinek ni odgovorna ena sama snov, temveč kombinacija različnih dragocenih sestavin, ki jih vsebuje šentjanževka.

apomedica-sentjanzevka1

Popolna učinkovitost na bazi rastlin

V zadnjih letih je bila šentjanževka predmet raziskovanja v številnih kliničnih študijah. Vsi podatki, ki jih zajemajo študije, so jasno pokazali, da je šentjanževka izvrsten način za zdravljenje blagih depresivnih razpoloženj in motenj razpoloženja. Kot zdravilo popolnoma rastlinskega izvora je celo tako učinkovita kot sintetični antidepresivi, vendar ima bistveno manj neželenih učinkov. Dodatna prednost: šentjanževka ne povzroča odvisnosti ali učinka privajanja in jo je zato mogoče varno jemati v daljšem časovnem obdobju. Več razlogov torej, da se prepustite moči narave, da opravi delo za vas.

Luč v življenju

Šentjanževka je ena najstarejših zdravilnih rastlin in je znana že okoli 2000 let. Že v srednjem veku so ljudje vedeli, da cvetovi in cvetni popki šentjanževke človeku pomagajo, če mu ”na dušo pade senca”. Germani so jo častili kot prinašalko svetlobe in simbol sonca. Poimenovana je bila po Janezu Krstniku, ki goduje 24. junija, saj okoli tega dneva začnejo cveteti njeni rumeni cvetovi. Na podlagi njene dokazane učinkovitosti pri depresivni zagrenjenosti je bila šentjanževka izbrana za zdravilno rastlino leta 2015.

Šentjanževka Apomedica trde kapsule – vaš naravni dodatek k veselju do življenja

johanniskraut_30stk_slo_rgbSe počutite brezvoljno, pobito in preobremenjeno? Vas ovirajo strahovi in skrbi? Vzpostavite svoje dobro duševno počutje z močjo narave! Šentjanževka Apomedica trde kapsule delujejo nežno in varno pri blagih do zmernih depresivnih motnjah – zanesljivo, dobro se prenašajo in so brez učinkov privajanja.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!

O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravila Šentjanževka Apomedica se ne sme jemati, če bolnik uporablja zdravila, navedena v priloženem navodilu, vključno s peroralnimi kontraceptivi!


Sledite nam