fbpx

Se zabavate s telefonom, medtem, ko sedite na stranišču? Prenehajte takoj!

Zanimivo, Zdravje, Zdravje in bolezni

Čas, ko se odpravite tja, kakor gre še cesar sam, naj bo posvečen opravljanju potreb in ne brskanju po spletu …

Večina ljudi meni,da je čas, ki preživimo na straniščni školjki, zapravljen. Ravno zato jih veliko bere časopise, knjige, med opravljanjem potreb, zadnja leta pa se je povečala uporaba mobilnih telefonov, za brskanje po spletu.

Glede na obsedenost in odvisnost od telefonov, so le- ti z nami večino časa, celo ko spimo. Kako torej ne bi izkoristili tiste minute, ki jih presedimo na stranišču, za preverjanje statusov na družbenih omrežjih , preverili izide tekem ali celo odigrali partijo kart. Verjetno nam ni treba razlagati, da je to zelo slaba zamisel.

Poleg tveganja, da bi vaša draga napravica padla v školjko, je ta navada zelo škodljiva za vaše zdravje. Stranišča niso najčistejša mesta na svetu, v mislih imamo predvsem javna, za katera ne vemo, kdaj so bila nazadnje očiščena.

Morda boste pomislili: »Pa saj telefon je samo v mojih rokah..«, pa vendar zato niste varni pred nečistočami. Profesorja mikrobiologije, Charles Gerba in Kelly Reynolds, sta pojasnila, da so stranišča leglo mikrobov in bakterij iz blata.

wcpap

Ko po potrebi spustimo vodo, se le ta razprši v vse smeri okoli same školjke. Predvsem v javnih straniščih umazana voda prekriva dobesedno vse. Če se torej česarkoli dotaknete, prenašate vse na svoje prste. Kasneje, ko brskate po Instagramu, vse to prenesete na telefon, ki ga boste ob klicu najverjetneje ponesli k obrazu. Samo pomislite, kaj vse se lahko znajde, zaradi uporabe telefona na njem.

Poleg tega, pa brskanje po telefonu povzroči, da tudi predolgo sedite na stranišču, kar prav tako škoduje vašemu zdravju. Tistih nekaj minut pozabite na telefon in v miru opravite potrebo.

Foto: Pinterest


Sledite nam