fbpx

Sandi ne skriva zadovoljstva z doseženimi rezultati

Novice, Zanimivo, Zdravje

Sandi ne skriva zadovoljstva z doseženimi rezultati in sodelovanjem z zobozdravstveno ekipo, ki je ključna za tak uspeh.

Sandi Belić je 24-letni fant iz Korenice na Hrvaškem, ki ima Möbiusov sindrom. Möbiusov sindrom spada med izjemno redke nevrološke bolezni, katerega značilnost je paraliza obraznega živca, zaradi katerega pacienti na obrazu ne morejo oblikovati izrazov, zapreti oči in lateralno premikati oči (levo–desno).

Zaradi svojih nevroloških težav in nezmožnosti ustrezne oralne higiene ima Sandi že vrsto let mnogo stomatoloških težav. Poleg tega, da je izgubil večje število zob, pa so tudi preostali zobje zelo občutljivi in ga bolijo. Sandi zaradi tega tudi težje govori in je, kar mu povzroča celo vrsto težav, tako na zdravstvenem, kot estetskem področju. Ker je bil 24-letnik odločen, da bo svojo zdravstveno situacijo izboljšal in tako povečal kakovost svojega življenja, je obiskal številne državne in zasebne stomatološke ustanove ter poliklinike z upanjem, da bi mu nekdo ponudil ustrezno rešitev, vendar je žal vedno naletel na ovire. Nekateri zdravniki so menili, da je Sandijev primer zelo kompleksen in se tako zahtevnega postopka preprosto niso želeli lotiti, medtem ko je naletel na klinike, kjer so mu predlagali optimalno rešitev v vrednosti okoli 65.000 kun (približno 8.500 evrov), kar je bilo zanj povsem nesprejemljivo.

A Sandi, kljub številnim neuspelim poskusom, ni odnehal in je bil odločen, da bo rešil svoje stomatološke težave. Tako je stopil v stik z zdravniki iz Poliklinike IMED in končno prišel do tako želene in iskane rešitve.

Sandijeva zgodba se je dotaknila celotne ekipe Poliklinike IMED, zato so se zavzeli zanj in s skupnim trudom, delom ter strokovnim znanjem oblikovali optimalen načrt zdravljenja, ki je vključeval popolno rekonstrukcijo zgornje in spodnje čeljusti ter medčeljustnih odnosov, pri čemer so mu izgubljene zobe zamenjali z vsadki, zdrave zobe pa ohranili.

Poliklinika IMED je znana kot podjetje z družbeno odgovornim poslovanjem, ki, vedno ko ima priložnost, v skladu s svojimi zmožnostmi ljudem z določenimi posebnimi potrebami, slabšim finančnim stanjem in različnim socialnim statusom pomagajo povečati kakovost življenja, kadar slednji tega ne zmorejo storiti sami.

Čeprav je bilo zdravljenje zelo zahtevno in kompleksno, je bila ekipa Poliklinike IMED prepričana, da bo brez težav uresničila zastavljen načrt in Sandiju omogočila uresničitev obljubljenega.

Sandi, Vlatko Lovrinić, dr. med. dent. specialist oralne kirurgije, mag. Ivana Čvrljak Tomić, dr. med. dent, specialistka stomatološke protetike

 

Večdisciplinarna ekipa Poliklinike IMED, sestavljena iz specialistov z različnih področij (protetike, endodontije, implantologije, oralne kirurgije, zobni tehniki itd.), se je odločila, da Sandiju storitev ne bo zaračunala. Takšno odločitev so podprli tudi pri Novodentu, partnerju in dobavitelju najboljših vsadkov Nobel Biocare na svetu, ki je zagotovil ves potreben material za vgradnjo vsadkov.

Čeprav se Sandi zaradi svojega sindroma ne more vidno nasmehniti, so mu z rekonstrukcijo želeli omogočiti kakovostnejše življenje, saj bo končno lahko lažje žvečil in govoril. Zaradi spremembe fizionomije njegovega obraza so po mnenju mag. Marka Krmpotića, dr. dent. med., specialista oralne kirurgije, vodje implantološke ambulante in direktorja Poliklinike IMED, prepričani, da bo takšna sprememba vplivala tudi na njegovo samozavest in so mu s tem povrnili notranje zadovoljstvo in nasmeh.

Sandiju je bilo skladno z načrtom zdravljenja vgrajenih pet vsadkov, vsi v sklopu enega kirurškega posega pod lokalno anestezijo, za izdelavo kovinsko-keramičnih in keramičnih kron pa je bilo treba počakati tri mesece, da so se vsadki integrirali. V tem času so za Sandija izdelali začasno rešitev, protezo, ki jo je nosil, dokler je čakal na izdelavo končnih kron, in ki je izdelana z najsodobnejšo tehnologijo CAD-CAM v dentalnem laboratoriju Poliklinike IMED.

Danes, nekaj mesecev po zaključku zdravljenja, je Sandi presrečen in izjemno zadovoljen z rezultatom celotnega zdravljenja in ostaja v rednem stiku z ekipo Poliklinike IMED.

Zaključek zdravljenja je pomenil tudi začetek novega obdobja v Sandijevem življenju, saj so ga že takoj po spremembi zaznamovale še večji pozitivni spremembi, kot sta zaposlitev in preselitev v Nemčijo.

Ponovno se je izkazalo, da je sodelovanje bolnikov in zdravnikov ključno za uspeh! Prav tako Sandi ne skriva zadovoljstva z doseženimi rezultati in sodelovanjem z zobozdravstveno ekipo Poliklinike IMED.

Celotna ekipa Poliklinike IMED je počaščena in zelo zadovoljna, da je lahko enormno in zelo pozitivno prispevala k izboljšanju Sandijevega življenja.

 


Sledite nam