S terase ukradli žar, kaj pa zdaj?

Na vrtu imate številne vredne predmete, ki so izpostavljeni tveganjem kot sta tatvina, poškodbe … Imate zavarovanje?

Hiša z vrtom. To so sanje marsikoga. Za vas pa je to realnost, da se lahko zleknete v ležalnik in opazujete otroke, ki se igrajo na igralih, da lahko prijatelje povabite na kosilo in ste mojster žara. Res zveni čudovito. Da tako ostane in se ne sprevrže v moro, ko zagori vrtno pohištvo, vam nekdo ukrade kosilnico ali vlomi v vrtno lopo, preberite nasvete, kako se lahko ustrezno zavarujete.

Morda se vam zdi, da za vrt pa že ne potrebujete zavarovanja. Kaj pa sploh imam na vrtu? Toda če bi sešteli vrednost stvari, ki so na vašem vrtu – vrtno pohištvo, vrtna ograja, kosilnica, otroška igrala, žar, lesena ograja, itd. – bi vas visok znesek presenetil?

Na vrtu imate številne precej vredne predmete, ki pa so lahko izpostavljeni različnim tveganjem – vlomski tatvini, ropu, naravnim nevarnostim, poškodbam …

Dobra novica je, da morda vaša polica zavarovanja doma že krije določene nevarnosti. Vendar preverite, če je zaščita zadostna in premislite, ali je vključeno vse, kar vas lahko ogroža.

Kaj je krito z vašo polico zavarovanja doma?

S sklenjenim paketom zavarovanja DOM imate vključeno tako kritje vašega bivalnega prostora kot tudi pomožnih prostorov.

Pomožni prostori so pomožni prostori stanovanjske hiše – klet, kurilnica podstrešje, garaža, ipd. Pomožni gradbeni objekti pa so lahko tudi zunaj vašega doma vendar morajo ležati na parceli, na kateri je vaša stanovanjska hiša, ali na sosednji parceli, ki je vaša last.

Pomožni gradbeni objekti so med drugim drvarnice, vrtne lope, vrtne hiške ali ute oziroma brunarice, ne pa rastlinjaki ali rastline. Predmet zavarovanja pa so tudi vrtne ograje, okrasni ribniki in fontane, plavalni bazeni, jacuzziji, tlakovane poti, dvorišča in terase.

Vas zanima, kako je z zaščito v primeru nekaterih pogostih nezgod na vrtovih, kot na primer, če zagori vrtna lopa ali če vanjo vlomijo, če veter podre drevo, ki poškoduje vrtno ograjo, če vam ukradejo žar ali če se poškoduje kosilnica? Z branjem nadaljujte na strani Vse bo v redu. >>

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
14.03.2024 ob 18:20
296,659
18.03.2024 ob 19:10
112,964
19.03.2024 ob 04:16
Preberi več

Več novic

New Report

Close