fbpx

S strokovnjaki do lepih in zdravih zob

Človeško telo, Zdravje

Čas je, da si ogledamo še en primer dobre prakse naših učinkovitih medicinskih storitev.

Pacient je našo strokovno pomoč poiskal zaradi zloma zgornje enke na levi strani. Rentgen je potrdil, da je bilo endodontsko zdravljenje (zdaj mrtvega) zoba uspešno in da vršiček korenine ne kaže znakov vnetja, zato smo se odločili za izdelavo mostička in cirkonske prevleke. Poleg tega smo črne zalivke na sprednjih zobeh nadomestili z belimi in zadostili še estetskim kriterijem. Za celoten postopek smo porabili sedem dni.

Obiskal nas je tudi pacient brez zgornje desne štirice. Zaradi pacientove starosti in sicer zelo zdravih zob smo mu vstavili zobni vsadek s cirkonsko prevleko. Celoten postopek zdravljenja je od prvega do zadnjega obiska trajal štiri mesece.

Pacientka na spodnji fotografiji je bila pravi pravcati izziv. Zaradi estetskih in fizioloških nepravilnosti smo morali opraviti rekonstrukcijo celotne ustne votline. Najprej smo se lotili parodontološkega zdravljenja zgornje in spodnje čeljusti in pacientki dali natančne higienske napotke, ki jih je med zdravljenjem morala dosledno upoštevati. Pacientka je kljub svoji mladosti zavrnila zobne vsadke, zato smo se odločili za izdelavo cirkonijevih in kovinsko keramičnih mostičkov. Endodontsko zdravljenje večine zob je od prvega do zadnjega obiska trajalo kakšen mesec in pol. Pacientka prihaja na redne štirimesečne kontrole in je z učinki zdravljenja zelo zadovoljna.

Zadnja pacientka ni prišla zaradi težav z zobmi, temveč gubami. Želela si je preizkusiti botoks. Zdravljenje z botoksom je zanesljiv in najučinkovitejši lepotni poseg za odpravljanje čelnih in očesnih gub Učinek traja različno dolgo in se razlikuje od primera do primera (največkrat 4 do 6 mesecev), število posegov pa je – upoštevaje zdravniško predpisan časovni razmik – neomejeno.

botoks, glajenje gub

ROTIM MEDICAL CENTER – z Vami že 25 let!


Sledite nam