fbpx

S spremembo življenja do sreče

Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Sreča je kakovost vaših misli in pozitivno razmišljanje. Zato uživajte v vsakdanjih malenkostih in drobnih trenutkih.

Nekateri ljudje so na zunaj videti srečni, dejansko pa so v sebi zaskrbljeni in preveč analizirajo vsako podrobnost. Nekateri ljudje vztrajno načrtujejo vsak korak, da bi jih sreča spremljala vsepovsod in da bi bili srečni. Dokler se osredotočate samo na stvari, ki jih potrebujete za osebno srečo, ne boste nikoli zadovoljni in srečni. Vsakdanje »popolno« življenje in vsakodnevna dobra volja je za posameznika življenjski izziv. Za dosego le-tega morate upoštevati osnovne zakonitosti sreče.

Integriteta je temelj srečnega in polnega življenja

Velikokrat ste nesrečni, ker ne živite v skladu s svojimi temeljnimi vrednotami in niste zvesti samemu sebi. Upoštevajte dobre privzgojene vrednote in se jih držite. To je edini način, da ostanete mirni in srečni.

Sreča je odvisna od svobode in svoboda je odvisna od poguma

Da bi postali srečni, morate včasih tvegati in narediti nekaj, kar še nikoli niste. Edini način za dosego resnične sreče je, da postanete občutljivejše narave in tvegate možnost, da vas nekdo užali ali prizadene. Takšna je značilnost pogumnih ljudi, ki živijo liberalno in uživajo življenje.

Sreča je izpolnjenost; vsak korak in izkušnja pa je tisto, kar vas navdihuje

Brez življenjskih izkušenj bi bili prazna in nepopisana stran v knjigi. Tisto kar vas dela živega, je vaša volja, da se soočate z današnjimi izzivi in še naprej hodite skozi življenje z dvignjeno glavo, tudi v trenutkih, ko se zdi nemogoče.

zenska svobodna

Srečna življenjska zgodba ni nujno preprosta

Najboljše kar lahko naredite je, da sledite svojemu srcu. Tvegajte. Ne poslušajte vedno razuma in ne delajte po liniji najmanjšega odpora. Ne bojte se tistega, kar bi se lahko zgodilo. Nikoli ne boste uživali življenja, če boste živeli v strahu.

Sreča je v majhnih stvareh

Glejte na stvari z »otroškimi očmi«. Naučite se ponovno občudovati podrobnosti. Poglejte svet okoli sebe, naravo, dež ali veter in uživajte v sončnem zahodu. Pogled na svet skozi otroške oči je kot bi budni sanjali. Uživajte v vsakdanjih malenkostih, ki jih že dalj časa jemljete za samoumevne.

Sreča ni nagrada, ki jo morate osvojiti

Sreča je kakovost vaših misli in pozitivno razmišljanje. Začrtajte si cilje, ki jih želite doseči in delajte na njihovi uresničitvi. V vmesnem času pa uživajte v malenkostih in življenju. Nikoli ne usmerite vse pozornosti v tisto, kar (še) niste dosegli.

Biti srečen je uživati v tistem, kar delate

Ostanite prisotni v vsakem trenutku. Potrudite se in delajte najboljše kar lahko, po svojih najboljših močeh. Vse ostalo zavrzite, odstranite. Vedno obstajajo razlogi, zaradi katerih bi morali biti hvaležni, četudi opravljate delo, ki vam ni všeč. Vse je vprašanje odnosa.

Ves čas ne morete biti srečni

Nikoli se ne boste mogli v celoti zaščiti pred žalostjo in to je popolnoma normalno. Žalost je treba spoznati, da veste, kaj je sreča. Treba se je seznaniti z žalostjo, da bi znali ceniti trenutke sreče.

pozitivna zenska

Sreča je um, ki se razvija

Um, ki se razvija in sprejema življenje takšno, kot je, nepredvidljivo in spremenljivo, je tisto, kar prinaša dolgoročno srečo. Ne glede na to, kako slabo se trenutno počutite, se bo to spremenilo. Delajte na svojem čustvenem in duhovnem razvoju.

Sreče ni mogoče graditi na podlagi žalosti nekoga drugega

Nikoli ne spodbujajte ljudi okoli sebe, da bi se počutili slabo. Spodbujajte jih, da bi bili srečni. Ostani prijazni in delujte tako, da ljudje občutijo vašo pozitivno energijo. Sprejemajte vse raznolikosti in odprite svoj um.

Ne primerjajte se z drugimi

Če se boste primerjali z drugimi, nikoli ne boste našli sreče. Primerjanje je popolnoma nesmiselno. Če že imate potrebo po primerjavi z drugo osebo, se primerjajte z osebo, kakršna ste bili v preteklosti in opazili boste velik napredek.

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo v redu.


Sledite nam